Digidexo.com

Spinal Cord Tumor Symptomer

En ryggmargen svulst er i hovedsak en vekst på ryggraden. Det kan utvikle seg i spinalkanalen selv eller innen ett eller flere av vertebras. Det kan være ondartet eller godartet. Men uansett dens plassering eller dens natur, kan dannelsen av en svulst innenfor dette område av kroppen være svært problematisk, ettersom så mange nerver kulminerer i ryggraden.

Smerte

Med en ryggmargen svulst, vil de fleste mennesker lider av en viss mengde smerte. Denne smerten kan være utelukkende isolert til baksiden, det være seg lavere, midtre eller øvre. Men avhengig av den faktiske plasseringen av tumoren, kan denne smerten også utgå ned i hofte og ben, opp inn i skulder og arm, eller direkte inn i halsen. Og som med noen form for smerte, kan det fremstå som en mild, kjedelig verke til en skarp, skyting banke.

Svakhet

For noen mennesker, kan en ryggmarg svulst bety et tap i styrke til en eller flere armer eller ben. Dette er i stor grad på grunn av trykket svulsten er å plassere på nervene som går fra ryggraden i disse vedheng. Denne svakheten kan også komme med en endring i sensasjon til disse samme ekstremiteter, manifestert som en nummenhet eller mangel på følelse i armer, hender, bein og / eller føtter.

Mobilitet Forstyrrelse

Avhengig av hvor mye press på ryggmargen svulst er å plassere på nervene, kan det begynne å redusere en persons evne til å bevege seg. Dette kan føre til problemer med stående, gå, bære eller sitte oppreist. Noen mennesker kan merke en økt vanskelighetsgrad gjør en knyttneve. Andre kan finne et problem med å bøye beina.

Kroppsfunksjoner

Selv om ikke alle mennesker med en ryggmarg svulst vil oppleve en endring i deres styrke eller mobilitet, er det en mulighet for at en vekst i ryggraden kan endre visse kroppsfunksjoner. En person kan begynne å ha noen saker som involverer vannlating eller avføring. Som svulsten utvikler seg, kan det hende at personen ikke lenger har noen kontroll over disse to kroppsfunksjoner.

Lammelse

Det er også den mulighet at en ryggmarg tumor kan føre til lammelse. Dette kan ikke være en full lammelse, som det ikke er avhengig, mye som alle andre symptom, hvor svulsten ligger. For noen kan lammelse isoleres til ett ben eller en arm. Andre kan oppleve lammelser av enten begge bena eller begge armene.

Følsomhet

En tumor som ligger i eller langs ryggraden kan også føre til en person for å oppleve en redusert følsomhet for endringer i temperatur, samt til smerte. Dette nedsatt følsomhet kan påvirke rygg, armer, ben, hånd eller fot; plasseringen av nerven ble "klemt" ved tumor bestemmer hvor dette desensibilisering finner sted.

Time Frame

De fleste av symptomer assosiert med ryggmargs svulster vil utvikle flytende rente. Dette skyldes i stor grad forskjellen i vekstratene for svulster selv. For det meste, en godartet (noncancerous) tumor forårsaker symptomer til å bli stede over en periode på flere år. Med en ondartet (kreft) svulst, vil en person vanligvis oppleve en raskere innsettende symptomer som kan forverres over en kort periode.