Digidexo.com

Liten Fiber nevropati Symptomer

Lite fiber nevropati er en type nerveskader som rammer de små nervene under huden din som registrerer varme og kulde, forårsaker en rekke ubehagelige symptomer.

Årsaker

Mulige årsaker til lite fiber nevropati inkluderer diabetes, HIV, genetikk og narkotika eller alkohol misbruk, ifølge Phoenix Nevrologiske Associates. I noen tilfeller er årsaken til små fiber nevropati symptomer ukjent.

Typer Symptomer

Symptomer på lite fiber nevropati inkluderer redusert følsomhet for varme og kulde og sterke smerter. Det er også mulig å ha en forsinket eller svekket reaksjon på smerter forårsaket av fysisk skade på det berørte området, som for eksempel de følelsene du opplever når du tråkker på noe skarpt.

Funksjoner

Smerte forårsaket av lite fiber nevropati er beskrevet som brennende, jabbing, knivstikking og prikkende, melder Colorado Neurological Institute. Noen pasienter opplever en følelse som ligner en elektrisk støt, mens andre beskriver følelsen som et intenst press.

Beliggenhet

Lite fiber nevropati er mest vanlig i føttene, men det er også mulig å oppleve symptomer i bena eller hendene.

Behandling

Det finnes ingen kur for symptomene på lite fiber nevropati. Når tilstanden er forårsaket av diabetes eller rusmisbruk, redusere blodsukkeret eller bruk av narkotika og alkohol ofte bedrer symptomer, mens i andre antiseizure medisiner, narkotiske smertestillende og antidepressiva kan lindre smerte.