Digidexo.com

Metadon Drug Treatment Informasjon

Metadon Drug Treatment Informasjon


Metadon er oftest brukt som en erstatning for andre rusmidler under behandling av avhengighet. En syntetisk form for opium selv, metadon spiller også en rolle i smertebehandling, og har potensial til å forårsake mange av de samme problemene som de stoffene som nå avvikles. Til tross for mulige komplikasjoner, en nylig publisert metaanalyse viste at metadonbruk er en verdifull del av tillegg terapi.

Bruk av Metadon

Metadon - solgt av Mallinckrodt under merkenavnet Methadose og i flere generiske versjoner - har US Food and Drug Administration-godkjente indikasjoner for å hjelpe folk slutte å misbruke opioider som heroin og narkotiske smertestillende uten å oppleve alvorlige abstinenssymptomer og for å hjelpe folk unngå relapsing inn avhengighet og avhengighet. Leger noen ganger også foreskrive metadon til å lindre smerte hos pasienter som ikke har respondert på andre medisiner.

Administrasjon

Pasienter som får metadon for smertebehandling kan plukke opp resepter fra sine apotek. Imidlertid krever føderal lov pasienter som får metadon for behandling av avhengighet å ta doser på spesielt utpekte og lisensierte fasiliteter. Tittel 42, § 8 i Code of Federal Regulations stater, "Metadon produkter når det brukes til behandling av opioidavhengighet i avgiftnings eller vedlikeholdsprogrammer, skal utleveres kun ved opioid behandling programmer (og etater, utøvere eller institusjoner med formell avtale med program sponsor) sertifisert av rusmisbruk og psykiske helse Services Administration og godkjent av særskilt statlig myndighet. Sertifiserte behandlingsprogrammer skal dosere og bruke metadon i muntlig form bare, og i henhold til behandlingskrav fastsatt i det føderale opioidbehandling standarder. "

Dosering

Helsepersonell bør overvåke pasienter etter at de får sin første dose med metadon. At første dose for narkomane kan variere mellom 20 mg og 30 mg. Smertepasienter som aldri har tatt et narkotisk smertestillende bør få mer enn 5 mg metadon som en første dose. Daglige doser av metadon kan deretter gradvis oppjustert til så mye som 120 mg for både avhengighet og smertepasienter.

Side Effects

Vanlige bivirkninger fra metadonbruk er tretthet, hodepine, muskelsvakhet, kvalme, forstoppelse, munntørrhet, hevelse i hender og føtter, utslett, tap av sexlyst og savnet menstruasjon. Mer alvorlig, ved høye doser, og med fortsatt bruk metadon kan føre til anstrengt pust (åndedretts undertrykkelse) og overdose. Tegn på overdose metadon inkluderer sløvhet eller koma, kald og klam hud, slakk muskler og ekstremt langsom og grunne pust.

Advarsler

Metadon kan i seg selv være vanedannende og gjenstand for overgrep, og det kan ikke gis til personer med nedsatt puste eller alvorlig forstoppelse på grunn av paralytisk ileus. Preparatomtalen som følger med medisinen bærer også sterke advarsler om at et lite antall pasienter har opplevd respiratorisk og hjertesvikt når den først begynner å bruke metadon.

Effektivitet for Addiction Therapy

Forskere fra National Drug and Alcohol Research Centre i New South Wales, Australia, anmeldt tilfeller av 1969 mennesker som hadde deltatt i opiat behandlingsprogrammer og bestemt at langsiktig forvaltning av metadon nytte pasienter. Som forskerne skrev i juli 2009 utgaven av Cochrane Database of Systematic anmeldelser, "Metadon er en effektiv vedlikeholdsbehandling intervensjon for behandling av heroinavhengighet som det beholder pasienter i behandling og reduserer heroin bruke bedre enn behandlinger som ikke benytter opioid erstatning terapi. " Spesielt pasienter som fikk metadon hadde en 44 prosent større sjanse for å lykkes i å bo off opiater og i behandling.