Digidexo.com

Skin Misfarging på Kids

Skin Misfarging på Kids


Misfarging av huden hos barn manifesterer seg i flere former, og har en rekke mulige årsaker. Misfarging inkluderer oppdateringer av rødhet, fødselsmerker eller uventede endringer i huden pigmentering. Misfarging av huden kan være et resultat av en skade, infeksjon eller ubalanse i pigmentering-regulerende substanser i kroppen. Selv om de fleste hud misfarging lidelser utgjør kosmetisk snarere enn medisinske bekymringer, bør barn med hud misfarging bli undersøkt av lege for å utelukke potensielt alvorlige helsemessige forhold, for eksempel en vitamin mangel.

Årsaker

Barnas hud misfarging er forårsaket av flere faktorer. Noen misfarging er forårsaket av en sykdom i et organ eller organsystem; lever og nyre dysfunksjon kan både føre til misfarging av huden. Hvis et barn er på antibiotika for en infeksjon eller sykdom, kan huden misfarging eller rødhet vises som en bivirkning. Rødhet er ofte relatert til en lokal irritasjon, men hos barn rødhet kan også være et tegn på en bakteriell eller viral infeksjon som manifesterer seg som et utslett eller flekkete røde flekker. Dårlig blå sirkulasjon eller en redusert effektivitet i sirkulasjon av oksygenrikt blod forårsaker blå eller grå hud. En genmutasjon som utløser deler av kroppen til å slutte å produsere melanin, den kjemiske ansvarlig for pigment i huden, fører til whitened huden.

Identifikasjon

Misfarging av huden er preget av et skille i huden pigmentering i en bestemt del av kroppen. Noen hud misfarging som føflekker eller fødselsmerker er kjent for sine mørkere pigmentering og bestemt form og grenser; mange barn er født med fødselsmerker som kan falme over tid. Andre hud misfarging oppstår kort tid etter fødselen i form av et utslett i ansiktet, nakken eller hodet. Hos eldre barn, differensiering i pigmentering i form av enten store mørke flekker eller store blekemidler flekker av hud signalisere en misfarging av huden uorden.

Typer

Hos spedbarn, de vanligste hud misfarging er utslett eller rødhet. Erythema toxicum, eller nyfødt utslett, er et vanlig utslett som vises innen fem dager etter fødselen i så mange som femti prosent av nyfødte; de harmløse røde flekker strødd med små hvite nupper er harmløse og ikke smittsom. Eksem er vanlig utslett lidelse som etterlater skjellete, kløende flekker av rød hud på en babyens hode, armer eller ben. Gulsott er en annen vanlig spedbarn hud lidelse som er forårsaket av utilstrekkelig nedbryting av bilirubin i blodet; den gule hud tilstand ofte er en indikasjon på et problem med leverfunksjon.

Eldre barn kan utvikle impetigo, en smittsom bakterieinfeksjon som forårsaker røde flekker og blemmer å spre rundt det infiserte området. Hvis et barn begynner å miste normal hud pigmentering og vise lyse hvite flekker i brystet, ryggen eller armene, er det sannsynligvis på grunn av en genmutasjon som forårsaker en lidelse kalt vitiligo; vitiligo som utvikler i løpet av barndommen har en tendens til å være mer alvorlig og gjennomgripende enn utvikling i voksen alder. Whitening hud kan også være et tegn på albinisme, en mye sjeldnere tilstand.

Betraktninger

Hud misfarging hos barn oppstå fra en rekke forskjellige årsaker og noen lidelser kan være mer alvorlige enn andre. For eksempel kan gulsott være tegn på et alvorlig problem i leveren fungerer, eller det kan tyde på en enkel vitamin D-mangel. Flekker av rødhet forårsaket fra baby utslett er vanlige, men kan også indikere en alvorlig infeksjon som hånd, munn-og klovsyke. Selv om de fleste misfarging er midlertidig eller rent kosmetisk, er en lege den eneste personen som kan riktig diagnostisere og behandle en misfarging av huden uorden.

Forebygging / løsning

De fleste barn vil utvikle noen form for utslett eller misfarging under deres barndom. Spedbarn er spesielt utsatt for utslett på grunn av sine små immunsystem. De fleste utslett som eksem svare på enkle behandlinger som utvannet blekemiddel løsning bad. Bakterielle infeksjoner behandles med antibiotika salver eller muntlig medisiner.

Hudsykdommer som skyldes andre lidelser i kroppen slik som uriktig leverfunksjonen blir behandlet ved å ta opp kilden for forstyrrelsen. I alvorlige tilfeller blir leverbiopsier tatt for å bestemme de funksjonelle egenskapene til organet.

Mer dramatiske hud misfarging forårsaket av vitiligo eller albinisme er vanskeligere å behandle. Vitiligo kan ikke kureres, men kremer og salver som brukes på det berørte området hindre spredning av misfarging og beskytte sårbare flekker av blek hud. Noen kremer kalt immunomodular kremer har vært effektiv i å returnere påvirke hudområder til deres normal pigmentering, men legene stiller spørsmål ved sikkerheten av kremen på svært små barn.