Digidexo.com

Behandlinger for ekstrapulmonal tuberkulose?

Behandlinger for ekstrapulmonal tuberkulose?


Ekstrapulmonal tuberkulose, eller EPTB, er en sykdom utenfor lungene. De vanligste områdene for tuberkulose til spredningen er lymfeknuter og nyrene. I tillegg har ekstrapulmonal tuberkulose vært kjent for å påvirke hjernen, ben, mageområdet, perikardium (hjertemembran som dekker), reproduktive organer og ledd (spesielt leddene som bærer en masse vekt, slik som kne eller hofte). Når tuberkulose forekommer i disse andre områder, kan det være vanskelig å diagnostisere. Imidlertid kan behandling for ekstrapulmonal tuberkulose være effektive.

Symptomer

I likhet med andre forhold, kan ekstrapulmonal tuberkulose har vage symptomer. Symptomene kan ligne andre sykdommer. Ekstrapulmonal tuberkulose symptomer er tretthet, tap av matlyst, feber som kommer og går, vekttap, og svetting. Det er også mulig for tuberkulose til å forårsake smerte eller en abscess (samling av puss rundt betent vev). Andre symptomer kan oppstå også. Dette avhenger alt på området (e) av kroppen som har blitt berørt.

Diagnose

Før behandlinger for ekstrapulmonal tuberkulose kan begynne, må sykdommen først bli diagnostisert. Dette innebærer en fullstendig undersøkelse av pasienten, inkludert vurdering av de symptomer. Hvis det er sannsynlig at et bestemt område av kroppen er berørt, deretter prøver skal oppnås, hvis og når det er mulig. Disse prøvene vil bli evaluert for bakterier og er plassert i slik salt bakteriene er bevart, og kan bli skikkelig vurderes.

Behandlinger for ekstrapulmonal tuberkulose

Den gode nyheten er at medikamentelle behandlinger for ekstrapulmonal tuberkulose kan være svært effektive. En rekke legemidler administreres i behandlinger for ekstrapulmonal tuberkulose. Først, isoniazid, rifampicin (Rifadin), etambutol (Myambutol), og pyrazinamid gitt i 2 måneder. Deretter blir isoniazid og rifampicin gitt i ytterligere 4-7 måneder.

Disse behandlinger for ekstrapulmonal tuberkulose er anbefalt med mindre det er overveiende sannsynlig at bakterier og organismer vil motstå narkotika. Behandlinger for ekstrapulmonal tuberkulose er anbefalt for et minimum av 9 til 12 måneder dersom pasienten har hjernehinnebetennelse eller annen tuberkulose som påvirker sentralnervesystemet. Ytterligere behandlinger av ekstrapulmonal tuberkulose bør gis i visse tilfeller, som inkluderer legemiddelresistens, treg respons på behandling, eller tuberkulose som påvirker bein og ledd. Andre medikamentelle behandlinger for ekstrapulmonal tuberkulose omfatter kortikosteroider. Disse vil bli brukt i tilfeller av tuberkulose perikarditt, tuberkulose hjernehinnebetennelse eller miliærtuberkulose.