Digidexo.com

Symptomer på Pudendal Nerve Entrapment

Symptomer på Pudendal Nerve Entrapment


Pudendal nerveklem er en smertefull tilstand som er forårsaket av kompresjon av den pudendale nerve, en nerve som ligger i bekkenområdet. Nerven kan bli innesluttet i en rekke forskjellige måter, og tilstanden er karakterisert ved spesifikke, smertefulle symptomer. Det er tre hovedmåter å behandle tilstanden og dens symptomer.

Definisjon

Pudendal nerve entrapment, også kjent som PNE, oppstår når bekken områdets pudendal nerve er komprimert av eller mellom bekkenet NORs ulike leddbånd, muskler eller bein kanalene. Tilstanden kan forekomme hos både menn og kvinner, og selv om det er ekstremt sjelden, syklister som jevnlig ri for lange avstander over en periode på flere år. Fysioterapi, kortikosteroid behandling, og kirurgi er alle levedyktige metoder for behandling av tilstanden.

Årsaker

Pudendal nerve entrapment kan være forårsaket av traumer til bekkenområdet, defekter tilstede ved fødselen, graviditet, bekken svulster, arrdannelse som skjedde etter bekkenkirurgi, eller langvarig og regelmessig sykling løpet aa periode på måneder og / eller år.

Karakteristiske symptomer

Mens individer plaget med pudendal nerve entrapment kan oppleve et bredt spekter av symptomer, er det mest karakteristiske symptomet på den betingelse at alle andre symptomene øker i alvorlighetsgrad og intensitet når den enkelte er i sittende stilling. Symptomene reduseres når personen står opp eller liggende.

Nevrologiske symptomer

Pudendal nerve entrapment lider generelt opplever alvorlige nevrologiske symptomer. Disse kan være smerte som er skarp, brennende, stikkende eller verkende; en prikkende eller nummen følelse; og økt følsomhet for smerte i underlivet regionen.

Urin Symptomer

Urin symptomer inkluderer forstyrrelser i normal urin og avføringsmønster, som vanskeligheter med vannlating, forstoppelse, inkontinens, eller smerte mens tømming av tarmer. Dessuten kan det være en følelse av at det er et objekt inngitt i rektum eller vagina. Disse symptomene er ofte ledsaget av seksuelle problemer, inkludert smertefulle samleier, impotens, og genital nummenhet.