Digidexo.com

Hvordan tilpasse seg livet med Fibromyalgi

Det er en diagnose som ingen ønsker å høre: Fibromyalgi. Men faktum er, ifølge American Fibromyalgi Syndrome Association, mellom 3 og 5 prosent av folk i USA lever med fibromyalgi. Mens medisinske forskere har ennå til å finne den nøyaktige årsaken til fibromyalgi, det er skritt du kan ta for å lette symptomene og lindre smerte.

Hvordan tilpasse seg livet med Fibromyalgi

•  Aksepter din diagnose. Å leve med fibromyalgi betyr at du er nødt til å foreta justeringer i livet ditt, og du vil ikke være i stand til å gjøre alt som du vant til, men når du aksepterer din diagnose, vil du være i stand til å gjøre de nødvendige endringene.

Hold en smerte journal. Dokumentere hva du gjør hver dag, og hvordan du føler deg som et resultat av dine aktiviteter, slik at du vet hva som forårsaker dine fakkel-ups og hva som hjelper deg til å føle deg bedre.

Kjenn dine begrensninger. Hvis du presser deg selv for hardt på en god dag, sjansene er du kommer til å betale for det neste dag.

Reduser stress i livet ditt. Stress kan skape kaos på kroppen, spesielt hvis du har fibromyalgi, så finn måter å redusere stress i livet ditt.

Oppgave fordi musklene, uansett hvor vondt de er, må brukes på en jevnlig basis. Selv om du bare gå rundt blokken eller nedover veien, du kommer til å hjelpe deg selv både fysisk og mentalt.

Få nok søvn. Søvn er viktig for å lindre symptomene dine.

Bli med i en støttegruppe. Noen ganger de eneste som virkelig forstår hva du går gjennom er de som går gjennom det samme. En fibromyalgi støttegruppe kan gi deg forståelse, medfølelse og støtte du trenger, spesielt på dårlige smerte dager.

Stopp eller dempe bruken av koffein. Koffein har ofte en negativ innvirkning på de med fibromyalgi, så prøv å avslutte eller dempe bruken av koffein for å se om det har en positiv innvirkning på dine symptomer.

Ikke gi opp. Hvis du finner ut at en type behandling ikke hjelper å lindre symptomene dine, fortsette å prøve alternative muligheter til du finner noe som fungerer.

Hint

  • Noen hevder at det tar typisk fibromyalgi lidende så mange som tre år å fullt ut akseptere diagnosen.
  • Blir diagnostisert med fibromyalgi betyr ikke at livet ditt er over. Det betyr bare at du er nødt til å foreta justeringer med hvordan du lever livet ditt. For eksempel kan du en gang har elsket å ri berg-og dalbaner og støtfanger biler hos din lokale fornøyelsesparken. Du kan oppleve at du ikke kan gjøre det lenger fordi det resulterer i en blusse opp, men det betyr ikke at du må gi opp en dag ute. I stedet for å gjøre narr av spenningen rides, opt for milde ritt som merry-go-round og nyte bare rusler rundt i parken.