Digidexo.com

Nevropati Symptomer og behandling

Nevropati er en tilstand i hvilken de perifere nerver av kroppen blir skadet. Siden de perifere nerver er rammet, er tilstanden ofte kalt perifer neuropati. Denne skaden avbryter signaler fra nervene til muskler, hud, organer og ledd. Det er forskjellige årsaker til tilstanden, og hver har spesifikke symptomer assosiert med seg. Nevropati kan kontrolleres og progresjon av symptomene avtok dersom behandlingen startes tidlig.

Typer Nerver skadet

Følgende tre typer perifere nerver er skadet av nevropati: motoriske nerver, som er ansvarlig for frivillige bevegelser av kroppen; sensoriske nerver, som er ansvarlig for å føle smerte, berøring og temperatur; og autonome nerver, som kontrollerer indre kroppsfunksjoner som fordøyelse, pust, blodtrykk, urinblæren og seksuell funksjon.

Klassifiseringer av nevropati

Plasseringen av perifere nerveskader i kroppen avgjør klassifiseringen. Mononevropati forekommer i bare ett er av i kroppen. Polyneuropati oppstår når skaden er i mange deler av kroppen. Symmetrisk nevropati er når det oppstår skade på de samme steder på begge sider av kroppen. Idiopatisk nevropati er en klassifisering som brukes til å beskrive nevropati med ingen kjent årsak. Noen typer nevropati er klassifisert etter sykdommen som forårsaker dem - dette inkluderer diabetisk nevropati og ernærings nevropati. Radikulopati er en klassifisering som brukes når nerverøtter er involvert.

Årsaker

Noen av de vanligste årsakene til nevropati er diabetes, alkoholisme, traumer, autoimmun sykdom, vitamin B-mangel, Charcot-Marie-tann sykdom, amyloid polyneuropahty og gift.

Symptomer

Symptomer variere avhengig av de perifere nerver er involvert. Følgende er vanlige symptomer:

Prikking og nummenhet i hender og føtter
Brenning eller skarp jabbing smerter følelsen som en elektrisk sjokk
Følsomhet for berøring
Koordineringsproblemer
Lammelser eller svakhet i musklene
Blære og tarm problemer
Kramper eller spasmer
Unormal puls og blodtrykk
Seksuell dysfunksjon
Fordøyelsesproblemer
Forstoppelse
Svimmelhet

Behandling

Den mest effektive behandlingen for nevropati er å behandle tilstanden forårsaker den. Diabetikere bør holde blodsukkeret regulert, alkoholikere bør slutte å drikke, folk mangler i B-vitaminer bør rette på situasjonen, og andre bør følge deres legens råd å kontrollere hva sykdom stede.

Sammen med å kontrollere underliggende forhold, er smertelindring nødvendig til behandling for nevropati. Noen medisiner som brukes er smertestillende, anti-anfall og antidepressive medisiner, og Lidocaine patch eller andre aktuelle behandlinger. Ofte er en kombinasjon av medikamenter er nødvendig for å lindre smerter forbundet med nevropati.

Selvhjelps behandlinger for nevropati inkluderer å spise mindre måltider for å hjelpe fordøyelsen, stående eller sittende sakte for å unngå svimmelhet, og praktisere riktig fotpleie for diabetikere.