Digidexo.com

Allergi Panel for Metaller

Allergi Panel for Metaller


Allergitesting er midler til å oppdage hvilke stoffer forårsake allergi hos disponerte individer. Et område av allergitesting omfatter metaller, med de mest vanlige metall allergener være nikkel, kobolt og krom.

Allergener

Både hudkontakt og svelging av metaller har vært kjent for å forårsake allergiske reaksjoner hos mennesker, oftest stiller ut gjennom huden. Reaksjoner som regel vise seg som elveblest, eksem eller dermatitt (rødhet og kløe).

Felles Testing

En lymfocytt-transformasjonstest (LTT assay) måler aktiviteten av immunceller (lymfocytter) etter at de har vært utsatt for et mistenkt allergen. Personer med en metallallergi vil ha forhøyede lymphoctyes. Lymfocyttene se metallet som en trussel og utvide for å montere et forsvar. Å utvide antall lymfocytter forårsaker betennelse. Denne blodprøven er den mest effektive måten å finne en metallallergi.

Alternative tester

Det finnes andre metoder for å teste for metallallergi. Den ene innebærer at prikktest. Huden er stukket med en nål og deretter ble en løsning påføres som inneholder mistenkte allergener. Hvis huden utvikler en rød eller kløende utslett, blir prøven ansett som positive. En annen fremgangsmåte anvender intradermal injeksjon. Den mistenkt allergen oppløsningen blir injisert inn i huden. Denne testen er mer følsom enn en prikk. Den tredje metoden er en hud plaster inneholdende allergenet. Personen bærer lappen i opptil tre dager. Denne testen vil diagnostisere kontakteksem.