Digidexo.com

Hvordan gjenkjenne Tourettes syndrom

Tourettes syndrom, oppkalt etter Georges Gilles de la Tourette, er en lidelse preget av vokale og motoriske tics eller ufrivillige bevegelser som kan være kronisk eller kort sikt. Selv om de fleste forbinder Tourettes med stereotype eksempler på mennesker med ukontrollerbar banne og upassende snakke, sjelden ser lidelsen sånn. Tourettes har et bredt spekter av symptomer og alvorlighetsgrad og følgende trinn vil hjelpe deg å gjenkjenne disse tics i mennesker.

Hvordan gjenkjenne Tourettes syndrom

•  Vit at tics er ufrivillige bevegelser som kan inkludere å blinke, hoste, clearing ens hals eller snufset. Motoriske tics involverer bevegelse mens vokale tics involverer lyd fra munn, nese eller hals. Dette kan omfatte echolalia (ekko andres ord), coprolalia (banne eller bruke sosialt uakseptable ord eller setninger) eller palolalia (repetisjon av ens egne ord). Tics kan vanligvis bli kontrollert, men det er et sterkt behov for å utføre dem, og de reduserer spenningen når utført.

•  Forstå at folk flest kan undertrykke sine tics for en stund, som i skolen eller på et tannlegekontor. Vanligvis tics bli verre etter at de er undertrykt som mange mennesker føler et behov for å frigjøre sine symptomer. De fleste tics vises i barn 5 til 7 år gamle, men de kan begynne hos personer som er like gammel som 18. Tics er på sitt verste fra alderen 8 til 12 og så er det vanligvis en forbedring.

Kjenn forholdene knyttet til Tourettes syndrom. Obsessive Compulsive Disorder (OCD) og Attention Deficit Hyperactive Disorder (ADHD), lærevansker og søvnforstyrrelser er ofte til stede med Tourettes. Det er anslått at bare om lag 40 prosent av pasientene har Tourettes alene.

Forstå at de fleste tilfeller av Tourettes kjøre i familier, med en forelder som har en 50 prosent sjanse for å ha et barn med syndromet, men ikke alle barn som arver genetisk predisposisjon vil ha symptomer. Menn er mye mer sannsynlig å ha Tourettes. Det antas at noen typer av OCD er relatert og ADHD kan også være.

innse at folk flest med Tourettes leve normale liv og har normal intelligens. Selv om det ikke er no cure, kan de fleste eller alle symptomer styres med behandling. Utdanning av pasienten og deres familie har vist seg å gå en lang vei mot å lindre symptomer. Terapeutiske behandlinger inkluderer atferdsterapi, kognitiv terapi og andre psykologiske terapier, inkludert medikamentell behandling. Prøv naturlige behandlingsformer som yoga, avspenningsteknikker, biofeedback eller trening som har vist seg svært nyttig for noen mennesker.

Hvis du mistenker at du eller et familiemedlem har Tourettes syndrom, skrive ned alle dine symptomer og atferdsproblemer, samt hva som skjer med deg på tider disse vises. Ha en liste over disse og legg merke til hvor ofte de forekommer.

Hint

  • Gjør en avtale med en lege først, og har en fullstendig fysisk som mange andre forhold dele disse symptomene. En behandlingsplan må individualiseres, men med tid, kan de med Tourettes leve problemfritt liv.