Digidexo.com

Hvordan vet jeg om du har en Hip Joint Problem

Hip leddsmerter kan være plutselig og kortvarig, eller kronisk og invalidiserende. Mange faktorer kan bidra til hip leddsmerter, inkludert alder, fysisk aktivitet, generell helse og fersk skade. Leddsmerter kan ikke stille ut i hoften seg selv, men kan stråle til bekkenet, rumpe eller øvre del av låret. For å forstå hva som forårsaker hoftesmerter og hva du bør gjøre med det, bør du ta deg tid til å gjøre en selvstendig vurdering av hva som har foregått i livet ditt som kan være årsaken til hoftesmerter.

Bruksanvisning

Hvordan vet jeg om du har en Hip Joint Problem

•  Vurder dine siste aktiviteter. Hoftesmerter kan komme plutselig og være forårsaket av noen av de mest vanlige aktivitetene. Hvis du deltar i sport i helgene, kan det være at du har overarbeidet en muskel som ikke brukes så ofte. Alltid gjøre oppvarmingsøvelser for å strekke ut musklene, og hvis du har smerter etter aktiviteter, bruke is og hvile muskelen. Hvis små barn har holdt deg mer aktiv enn vanlig, kan det føre til hoftesmerter. Hvis du har vært på en lang biltur, kan det føre til hoftesmerter fra å være i en posisjon for lenge. Disse midlertidige stammer kan behandles med hell med over-the-counter smertestillende medikamenter, is eller varme.

Vurdere din generelle helse. Har du influensa eller et virus? Influensa kan forårsake intense leddsmerter, men det vanligvis bare varer i noen dager og blir bedre med smertestillende midler. Er du overvektig? Overvekt kan sette ekstra stress på leddene. Det kan være lurt å vurdere å diskutere en effektiv diett med legen din. Er du diabetiker? Diabetes kan føre til nervelidelser som kan forårsake smerter i ledd og ekstremiteter. Diskutere problemet med legen din. En klemt nerve kan også føre til hoftesmerter. Sørg for at din holdning er ikke årsaken til problemet, og at din arbeidsstol er behagelig.

Få en X-ray av den berørte hoften. Hvis du lider av kronisk hoftesmerter, legen din vil være i stand til å fortelle fra en X-ray hvis smertene skyldes slitasjegikt, en skade eller en annen tilstand av benet. Han kan foreslå ikke-steroide anti-inflammatoriske medisiner eller en kortison-injeksjon for smerte på grunn av leddgikt. Hvis det er et brudd i hoften, legen kan foreslå kirurgi for å sette pins, skruer eller plater for å sikre de ødelagte biter av bein mens de leges. Hvis slitasjegikt eller skade har alvorlig skadet bein, kan legen din foreslå hofteprotesekirurgi.

Finn ut mer fra en MR. En MR vil fortelle legen din om det er et problem med muskler eller bløtvevet omkring hoftebenet. Hvis musklene rundt hoften kan styrkes gjennom fysioterapi og trening, kirurgi kan unngås.

Tips og advarsler

  • Orthopedists er leger som er spesialister i behandling av sykdommer og tilstander i bein og ledd, inkludert det hippe.