Digidexo.com

Hvordan ta vare på deg selv etter åpen hjertekirurgi

Hvordan ta vare på deg selv etter åpen hjertekirurgi


Åpen hjertekirurgi er vanligvis utføres for å rette på medfødte defekter i et hjerte, for å erstatte en defekt ventil eller å omgå blodforsyning rundt blokkerte hjertearteriene. Å dra mest nytte operasjonen, er det viktig å ta vare på deg selv under healing prosessen.

Bruksanvisning

Avsløre alle fakta om din nåværende helsetilstand med legen din. De fordelene du kan forvente vil variere avhengig av din nåværende hjerte og fysiske forhold.

Spør legen din hvis du trenger å gjøre noen endringer i din nåværende livsstil som kan forbedre nytten av kirurgi. For eksempel, hvis du er en røyker er det best å slutte å røyke umiddelbart for å unngå risiko og oppnå maksimal effekt fra operasjonen.

Gjør så mye forskning som mulig om den kommende operasjonen og hvordan du kan maksimere fordelene.

maksimere nytten av kirurgi ved å ta vare på deg selv etterpå. Slitasje tettsittende elastiske strømper i løpet av dagen (og fjerne dem om natten) i minst to uker etter operasjonen, for å hjelpe blodgjennomstrømningen og bidra til å redusere hevelse i bena.

Ikke ta noen tub bad i fire til seks uker etter operasjonen, eller til snittene er grodd. Dusjer er OK, og du kan forsiktig vaske (men ikke gni) din snittet med såpe. Ikke bruk kremer eller lotion på snittene til de er helbredet.

Unngå krysse bena, noe som senker blodstrømmen. Hvis dine ben eller føtter hovne opp, sette dem opp på en stol eller krakk.

Prøv å unngå situasjoner, mennesker og samtaleemner som gjør deg anspent eller sint, noe som vil sette belastning på hjertet.

Pace selv og ta det med ro mens du gjenopprette. Unngå å løfte noe mer enn 10 pounds. Gå sakte hvis du har til å gå i trapper, og bruke håndlist. Hvis du føler deg sliten eller trøtt, ikke presse deg selv-bare stoppe og hvile en stund.

Tips og advarsler

  • Velg din kirurg nøye og diskutere om alle mulige risikoer og fordeler ved operasjonen.