Digidexo.com

Forskjellen mellom en PICC & TLC

Forskjellen mellom en PICC & TLC


Leger bruke forskjellige typer katetre, TLC og PISK blant de mest vanlige, avhengig av bruken, metoden for innføring og hvilke av disse som utøveren er trent og tillatt å bruke.

Bruksområder

TLC, eller trippel lumen kateter, er standard sentral linje phlebotomists vanligvis bruker for engangsavgift blod uavgjorte. RNS bruke PICC, eller perifert innsatt sentralt kateter, oftest for å gi kjemoterapi og antibiotikabehandling. Sykehus også jevnlig bruker PICC linjer, men når en pasient trenger hyppig, trekker planlagt blod. I tillegg kan RNS bruke PICC linjer for individuelle blod trekker hvis og når en pasients årer er liten eller vanskelig tilgjengelig.

Metode

PICC linjer sette inn gjennom armen og tråd inn i en stor sentral vene. Blod kan deretter trekkes regelmessig eller terapi gitt gjennomgående uten å stikke pasienten med en frisk nål hver gang. TLC linjer sette inn i mindre perifere vener.

Utøvere

Phlebotomists er ikke trent eller tillatt å bruke PICC linjer, som prosedyren er mer komplisert og innebærer større risiko, så blod labs er oftere igjen å bruke TLC linjer. Når en PICC linje er nødvendig eller en pasient som trenger blod trekkes personlig ber om det, må de ringe i en RN å ta vare på den.