Digidexo.com

Debridement Sertifisering

Debridement Sertifisering


Sykepleiere, og i noen stater fysioterapeuter, har en spesiell evne til og ansvar for å ta vare på sine pasienters sår. Sykehusene i særdeleshet se mange kirurgiske og traumer knyttet-sår som noen ganger krever debridement å fremme deres helbredelse og for å hindre smitte, ytterligere komplikasjoner og til og med muligens koldbrann. Kunnskap og ferdigheter i skarp debridement kan være en reell ressurs for en kliniker karriere. Som et resultat, mange tar kurs og ønsker sertifisering i skarp debridement.

Sertifisering

Den virkelige historien om skarpe debridement sertifisering er at det er ingen sertifisering. Ingen kroppen, verken statlig eller organisatoriske, oppsyn med arbeidskrav og standarder for å bli betraktet som dyktig i debridement. Men det finnes utallige kurs på debridement med ferdighetstester fra pedagog. Noen lærere kan si klinikeren er sertifisert av sine programmer.

Debridement

Noen ganger er betydningsfulle sår kan føre til død, nekrotisk vev. Dette kan skje på grunn av alvorligheten av såret eller tilstander slik som diabetes kan påvirke sirkulasjonen. Sår trenger levende vev stand til å reparere for å lukke. Derfor, en sykepleier, eller i noen stater, en fysioterapeut, kan forsiktig fjerne nekrotisk vev.

Utdanning Units

Til tross for mangel på offisiell sertifisering, de fleste kurs resultere i videreutdanning enheter som står for vedlikehold statlig lisens og profesjonell forening medlemskap. Mange land krever sykepleiere og terapeuter å skaffe seg et visst antall CEU s per år. Vanligvis er lengden av emnet bestemmer antallet enheter. Sjekk med kursleverandør og din tilstand lisensiering styret for de nærmere på kurset som interesserer deg.

Sårbehandling Sertifisering

En kliniker kan bli sertifisert i sårbehandling. Sertifiseringskurs inkluderer debridement som en del av deres samlede læreplaner. Sykepleiere bør se etter kurs akkreditert av Wound Stomi og Continence Nursing Certification Board. Kurs for leger og fysioterapeuter er overvåket av den amerikanske Academy of Wound Management. Disse resultat i Certified ville vare Specialist og sertifisert Sårbehandling Associate titler.

Scope of Practice

Alle over hele landet får samme grunnutdanning i debridement og sårpleie. Læreplanene er sjelden oppgi spesifikke. Men lover om omfanget av praksis for sykepleiere og fysioterapeuter varierer fra stat til stat. Klinikere er ansvarlig for å vite hvilke prosedyrer og tiltak de kan lovlig utføre under sine lisenser. Sørg for å sjekke med din tilstand sykepleie eller fysioterapi brettet før du begynner debridement praksis.