Digidexo.com

Er Avokado Bra for Vitiligo?

Er Avokado Bra for Vitiligo?


Det finnes ingen vitenskapelige bevis for at avokado er bra for vitiligo. Men mange vitiligo pasienter tror avokadoolje hjelper huden deres.

Hva er Vitiligo?

Vitiligo er en sykdom hvor flekkete hvite flekker vises på overflaten av huden. Det er smertefri og ikke ansett som farlig. Men det kan føre til store emosjonelle plager, spesielt til pasienter med mørk hud.

Tradisjonell medisinsk behandling

Vitiligo er tradisjonelt behandlet med en diett av kortikosteroid hud kremer eller salver som inneholder takrolimus eller pimecrolimus. I mer alvorlige tilfeller kan legene kombinere behandlinger som involverer hud kremer, piller og eksponering UV lys. I de mest alvorlige tilfeller kan legene forsøke å depigment - eller "blekemiddel" - huden for å jevne ut tone. De kan anbefale kirurgisk hud grafts.

Avokado

Avokado er rik på enumettet fett, proteiner, kalium og mineraler. De inneholder også vitaminene A, D og E som kan trenge gjennom huden. Avocado olje er ofte brukt i hudkremer for sin anerkjente fuktighetsgivende effekt. Avokado talsmenn sier det hjelper reparere solskadet hud og kan behandle pigmentflekker og arr. Noen studier foreslår at det øker mengden av kollagen i huden.

Homeopatiske behandlinger for Vitiligo

Mange pasienter forsøke naturlige botemidler for vitiligo. Noen bruker avokado olje på huden sin og skrive blogger som dokumenterer sine gode og dårlige resultater. En lege i India rapporterer at en salve laget av kikerter kan reversere vitiligo effekter.

Medisinske establishment respons

Verken den amerikanske Vitiligo Research Foundation heller Mayo Clinic anbefaler å bruke avocado olje for å behandle sykdommen. Vitiligo pasienter som ønsker å prøve naturlige behandlinger bør diskutere saken videre med sine leger.