Digidexo.com

Balanse Problemer med perifer nevropati

Perifer neuropati er et begrep som brukes for å beskrive en nerve problem som kan påvirke gangmønster og balanse. Dette nerve tilstanden kan være forårsaket av skader, sykdommer som HIV og noen former for kreft, eller metabolske tilstander som hypotyreose og diabetes. Nerveskader kan være midlertidig eller permanent karakter.

Hva er perifer nevropati?

Perifer neuropati er et syndrom som gir smerter, nummenhet, prikking eller brennende følelse i hender og føtter som følge av skade på perifere nerver. De perifere nerver er nettverket av nerver som forbinder de lemmer og organer til hjernen og ryggmargen. Dette systemet er ansvarlig for koordinering av bevegelse, tiltak mot miljømessige stressfaktorer og transport av sanseinntrykk. Skade på perifere nerver kan påvirke nervene direkte eller nevromuskulære krysset, området der motoriske nerveceller møtes muskelfibrene som stimulerer muskelsammentrekninger for bevegelse.

Balanse Problemer med perifer nevropati

Siden et problem med de perifere nerver kan påvirke bevegelsen, og er vanligvis sett i føtter og ben, kan problemer med førlighet og balanse oppstå. Gange og balanse problemer oppstår når opplevelser av hvor ben og føtter er i verdensrommet eller hvordan de nedre ekstremiteter behandle sanseinntrykk blir endret. Personer med perifer neuropati kan oppleve ting som vanskelig foten posisjonering, turnus i posisjonering forandre sitt tyngdepunkt, og fornemmelser som prikking og stikking, som kan forårsake endringer i gangart eller vandre mønstre, ustabilitet og tap av balanse.

Behandling

Behandling for perifer neuropati begynner med å diagnostisere og behandle den underliggende årsaken. Siden skadede nerver har evnen til å regenerere, riktig og rettidig behandling bidra til å forhindre permanente nerveskader. Kontrollere symptomer og innføre positive alternative mestringsmetoder kan gi kroppen den tiden den trenger til å helbrede og riktig nerveskader.

Trening og Self Care

Riktig stell av føtter og ben er viktig med perifer neuropati. Sjekk føttene ofte og unngå tettsittende fottøy. Bruk kule fotbad og massasje for å redusere svie og for å øke blodsirkulasjonen og smertelindring.

En vanlig rutine inkludert mild strekking og regelmessig mosjon kan nytte dem som lider med perifer neuropati. Stretching bidrar man beholder fleksibilitet mens trening kan forebygge muskelsvakhet og atrofi, eller sløse bort av muskler. Trening hjelper også på å øke blodsirkulasjonen og generell styrke og bevegelighet. Treningsprogrammer bør være spesifikke for det berørte området og skreddersydd til individuelle behov. Konsultere med en kvalifisert medisinsk faglig for eksempel en lege eller fysioterapeut vil ivareta sikkerheten og kvaliteten på trening.

Hjelpemidler

Bruk av hjelpemidler som canes og turgåere kan være gunstig for å opprettholde balanse. Foot orthotics, eller sko inserts laget for å opprettholde riktig fot og / eller ankel posisjonering, kan også øke balanse og stabilitet. Vibrasjons fot orthotics kan bidra til økt nerve følelse, noe som kan bidra til å normal kompensasjon signaler, og dermed øke balanse. Disse gel-baserte innsatser med vibrerende disker forsterke de små endringer i trykk som tillater legemet å reagere raskere. Disse Innsatsen kan også øke nerve input og reduserer risikoen for skade foten.