Digidexo.com

Hvordan å kurere frykt for å snakke

Hvordan å kurere frykt for å snakke


Sjansen er at hvis du har uteksaminert videregående skole eller kom inn i arbeidsstyrken, har du enten deltatt i, eller lyttet til, en offentlig tale. Frykt for å snakke i offentligheten er vanlig. Likevel offentlige taler synes å være en uunngåelig rett passasje på jobben, på skolen eller blant jevnaldrende. Erobre din frykt for å gi taler i offentligheten er en pågående prosess. Forberedelse og tillit gå en lang vei mot å erobre din frykt for offentlige taler.

Bruksanvisning

•  Forbered deg godt før du snakker engasjement. Lag en skisse som spesifikt detaljer all informasjon som du vil presentere for publikum. Bruk sufflørkortene som betegner viktig informasjon som du kan referere til under talen, i tilfelle du trenger å spørre for å fortsette.

Også forskning publikum og arrangementet grundig før du snakker. Avhengig av omstendighetene, kan hendelsen være en formell engasjement som krever ekstra oppmerksomhet på detaljer, eller det kan være en avslappet affære med enkeltpersoner ikke så opptatt av statistikk og analysedata. Forstå publikum på forhånd vil tillate deg å forberede effektivt før du snakker.

Besøk plasseringen av talen din noen dager i forveien for å snakke der. Gjør du det kan du få acclimated det hvor nær du er til publikum, hvor du skal sette opp utstyr som mikrofoner og bærbare datamaskiner for presentasjoner, og hvor mye plass du har til å fritt bevege seg.

Øv grundig i forkant av talen din. Øver selve talen flere ganger selv. Gjør bygger så tillit i å vite at materialet, og dette letter stress. Øver i speilet med notecards å bygge tillit i tale, og imitere øyekontakt vil du gjøre med publikum. Når du blir mer komfortabel, øve foran tett, betrodde venner. De vil gi deg uvurderlige råd og innsikt til å bruke for selve talen. Referere til noen presentasjonsverktøy du kan bruke under talen og venne deg til å bruke dem mens du øver.

Utvikle en backup plan i tilfelle det oppstår problemer under talen. Uansett hvor forberedt du kan være, er feil bundet til å skje. Snuble over ord, spesielt når nervøs, er bundet til å skje, som er sporadisk mind "blank", når det blir umulig å huske noe. I tilfelle av en lignende situasjon skjer med deg, kan du se dine notecards for å komme tilbake på sporet i løpet av talen din. Ta noen sekunder å frigjøre pusten dypt og roe ned før du begynner å snakke igjen.

Redusere frykt for publikum før du snakker. Før du snakker, visualisere publikum til å være så omsorgsfull og bekymret som de vennene som hørte deg mens praktisere. Plukk ut et vennlig ansikt på forhånd og til se på henne når du gjør øyekontakt. Dersom utsiktene til å se på publikum under en tale er for skremmende, se på et felles område bak lytterne som et middel til å gjøre øyekontakt. Hvis du har til å svare på spørsmål etterpå, bare svare på spørsmål som du trygt kan svare på. Spør personer med vanskelige spørsmål å møte deg etter presentasjonen for å diskutere det videre.

Relax. La noen få minutter før du snakker til å ta dype åndedrag og berolige deg selv at du er helt forberedt. Når kalt opp for å snakke, ta noen sekunder å samle deg selv. Når mentalt klar, starter din tale.