Digidexo.com

Ernærings nevropati

Nevropati oppstår når nervene ikke fungere riktig. De slutter å skikkelig bære informasjon fra kroppen til hjernen. Det er flere forskjellige grunner for nevropati å forekomme, og dårlig ernæring er en av dem. Heldigvis, hvis du forbedre din ernæring det hjelper også denne typen nevropati. Andre forhold som forårsaker nevropati inkluderer repetitive stress, skader, giftstoffer, svulster, virus og bakterieinfeksjoner, lime sykdom, difteri og genetiske avvik.

Typer

Når ernærings nevropati oppstår, symptomene varierer fra nerver som er berørt. Det kan påvirke motoriske nerver, sensoriske nerver eller autonome nerver. Når det påvirker de sensoriske nerver, kan du oppleve betydelig smerte fra noe så enkelt som et ark berøre beinet, eller prikking, svie, nummenhet og sjokk. Når ernærings nevropati påvirker motoriske nerver, manglende muskelkontroll, kramper og spasmer oppstår, sammen med mangel på balanse. Engasjement i de autonome nervene forårsaker unormalt blodtrykk, manglende evne til å svette, inkontinens, forstoppelse og seksuell dysfunksjon.

Årsaker

Vitamin B12-mangel er en vanlig årsak til ernærings nevropati. Strenge vegetarisme tidvis fører til denne mangelen siden matvarer som stammer fra dyr som egg, melkeprodukter, kjøtt og fisk er høy i vitamin B12. Visse sykdommer, tilstander og medisiner også forårsake ernærings nevropati, som for eksempel noen former for anemi, sykdommer i bukspyttkjertelen, autoimmun sykdom, gastritt, Crohns sykdom, malabsorpsjon, multippel sklerose og noen legemidler.

Betydning

Foruten alvorlig anemi, mangel på vitamin B12 fører også til nerveskader. Hvis du har en mangel på B12, det fører til skade på myelin skjede. Myelinskjeden omgir nerve og beskytter den. Losing myelinskjeden ligner fjerne den ytre gummi ledningen på et elektrisk apparat. Tap av myelin ødelegger veier for nerver eller blander meldinger til kroppen og hjernen.

Identifikasjon

Leger se etter en vitamin B12 mangel med en blodprøve når nevropati oppstår, men de må også teste for underliggende sykdommer som pernisiøs anemi som kan skape mangel. For å finne årsaken, leger bruker flere tester på blod for å finne ut om problemet stammer med stoffskiftesykdommer, feil nyre- eller leverfunksjon, lavt folatnivå, glukoseintoleranse, eller hvis pasienten har tilstedeværelsen av giftig materiale, HIV / AIDS, hepatitt eller andre sykdommer.

Behandling

Hvis vitamin-mangel forårsaker nevropati, er det nødvendig å finne hva som forårsaker vitamin mangel og behandle den. Hvis det er rett og slett fra kosten, til vitamintilskudd behandle underernæring og et godt kosthold er standard behandling. Mat som er rik på vitamin B er innmat som lever eller nyre, fisk, muslinger, melkeprodukter, egg, biff, skinke, biff og vilt. Dersom mangelen kommer fra andre årsaker, som malabsorpsjon, leger behandler den underliggende årsaken og bruke injeksjoner av vitamin B12.

Advarsel

En streng vegetarisk kosthold inneholder ikke nok vitamin B12 uten å supplere med forsterkede frokostblandinger og vitaminer som inneholder den aktive formen av vitamin B12, cyanocobalamin eller hydroxocobalamin.

Mens mange helsekostbutikker selger miso og tempeh (gjæret soyaprodukter), spirulina og nori (alger) og shiitake sopp som en kilde til vitamin B12, de inneholder svært lite av den aktive vitamin. I stedet er disse matvarer inneholder analogene, former av vitamin ikke brukbare av kroppen. Studier av Carmel, Karnaze og Weiner publisert i januar 1998 utgaven av Journal of Laboratory og klinisk medisin, viser at analogene kan faktisk blokkere opptaket av bruk Vitamin B12.