Digidexo.com

Interessante fakta om depresjon

Depresjon kan ofte bli avvist som et enkelt tilfelle av tristhet. Vi alle føler ned fra tid til annen, og en oppdatering av blues ikke nødvendigvis utgjør en full bar psykisk lidelse. Klinisk depresjon, er imidlertid mye mer gjennomgripende enn. Det varer ofte i lange perioder, selv når det ikke er noen åpenbar årsak, og kan gjøre pasientens liv elendig hvis det ikke blir riktig behandlet. Heldigvis, kan riktig behandling og en lege omsorg ofte kurere den, og prognosen for de som søker hjelp er vanligvis svært positive.

Årsaker

Depresjon kan oppstå fra en rekke forskjellige årsaker, hvorav ikke alle er fullstendig forstått. Mange studier tyder på en biokjemisk ubalanse i hjernen kan være involvert, og tilstedeværelse eller fravær av visse nevrotransmittere spiller en rolle i den. Genetiske faktorer kan være involvert også, som kan hormonelle ubalanser skapt av utbruddet av overgangsalder og lignende. Psykologisk, følsomme mennesker eller de med lav selvfølelse er mer sannsynlig å utvikle depresjon, og traumer i barndommen bidrar ofte til en voksen utbruddet av sykdommen. Enkelthendelser som skilsmisse eller tap av en kjær kan spille en rolle også, og i visse tilfeller kan det være en kombinasjon av faktorer.

Diagnose

Depresjon sjelden blir farlig for pasientens helse, bortsett fra når det går ubehandlet. Sjansene for alvorlig forstyrrende atferd, og med selvmord, er høyere blant de som ikke søker hjelp for depresjon enn de som ikke gjør. Menn, mens mindre utsatt for depresjon enn kvinner, er mer sannsynlig å utvikle selvmordstanker enn depresjon nettopp fordi de er betinget å "suge opp" heller enn å be om hjelp.

Behandling

Mange tror at antidepressiva er standard behandling for depresjon. Selv om ofte nyttig, ikke medisiner utgjør ikke en magisk kule å kurere tilstanden. Det fungerer ved å påvirke nivåene av visse nevrotransmittere i hjernen din --- vanligvis serotonin, som spiller en rolle i humør. Som kan stabilisere pasientens følelsesmessige svingninger, men løser ikke roten av problemet. Regelmessig psykologisk ("snakke") terapi, på den annen side, isolerer ofte årsakene til depresjon og kan utstyre pasientene med sunne måter å møte den.

Følsomhet

Depresjon påvirker rundt 50 millioner mennesker i USA alene, og mens alle kan utvikle det, visse demografi er mer sårbare enn andre. Kvinner er dobbelt så sannsynlig som menn for å utvikle depresjon, skyldes både hormonelle detaljene i en kvinnes kropp og i motstridende kulturelle stressfaktorer om kvinners roller i samfunnet. De eldre er også mer sannsynlig å utvikle depresjon, som isolasjon og fysisk nedgangen assosiert med alder bidrar til negative følelser.

Hjem Rettsmidler

Mens depresjon er en alvorlig tilstand som krever profesjonell medisinsk behandling, kan folk ta skritt på egen hånd for å hjelpe begrense dens innflytelse. Et sterkt favorisert trinnet er å utvikle en vanlig øvelse diett. Fysisk aktivitet produserer hormoner som øker humør og energinivå, samt å forlate mindre tid til å sitte og lapskaus i negative følelser. Bor borte fra narkotika og alkohol kan hjelpe, også, som kan dyrke sunne relasjoner med mennesker som validerer og støtte deg i stedet for å angripe din selvtillit.