Digidexo.com

Mental Helse Fordeler med Vitamin D

Mental Helse Fordeler med Vitamin D


Vitamin D har fått mye trykk i løpet av sin helsemessige fordeler, spesielt i behandling og forebygging av værsyke og demens. Hva er vitamin D's implikasjoner for psykisk helse? Hvorfor er ernæringsfysiologer og naturhelse guruer hele verden anbefale høye doser av vitamin D til sine pasienter? Hvilke farer er der for å supplere med vitamin D? Les videre for noen svar på disse spørsmålene.

Vitamin D

Vitamin D er faktisk et hormon, et vitamin ikke. Den viktigste kilden til vitamin D er sollys, selv om fisk, befestet melk og kosttilskudd kan tilby spormengder av vitamin D.

Depresjon

Sesong effektiv lidelse og depresjon har alle vært knyttet til lave vitamin D-nivåer. Mange leger er nå anbefale tilskudd for å øke disse nivåene, spesielt for de som bor i nordlige klima der vinteren sollys nivåer er lav.

Eldre

Studier utført av National Institute of Health og Centers for Aging har vist en 200 prosent høyere sjanse for å utvikle dementia- og Alzheimers-lignende symptomer hos de med lav vitamin D-nivåer.

Bekymringer

Vitamin D er ikke lett å forbrenne, og kan i henhold sjeldne tilfeller føre til alvorlige helseproblemer knyttet til økt kalsium absorpsjon. Vitamin D-toksisitet kan også føre til hjerterytmeforstyrrelser.

Betydning

Forskere fortsette å oppdage fordelene av vitamin D, som kan inkludere kreftforebygging, osteoporose profylakse og mental helse vedlikehold. Rådfør deg med din lege, som en relativt enkel blodprøve kan diagnostisere vitamin D-mangel.

Advarsel

Informer legen din umiddelbart hvis du opplever oppkast, vekttap, tap av matlyst, svakhet, forstoppelse, hodepine, skjelettsmerter, kløe eller en skarp metallisk smak mens på vitamin D-tilskudd, da disse er mulige tegn på toksisitet.