Digidexo.com

Hvordan gjenkjenne Schizofreni Tidlig

Hvordan gjenkjenne Schizofreni Tidlig


Det beste er om du vet hvordan å gjenkjenne schizofreni tidlig slik at du kan hjelpe din venn eller kjære. Det er viktig at en person med schizofreni bli diagnostisert tidlig, bli behandlet av en lege og følge deres behandling plan nøyaktig. Hvis du har mistanke om at en venn eller elsket en har schizofreni, få dem hjelp umiddelbart.

Bruksanvisning

AGE - Se etter symptomer på schizofreni hos menn fra tenårene gjennom tjuefem år. Kvinner er vanligvis diagnostisert i alderen 25-30 år. Selv om individer av andre aldre kan få schizofreni, er dette den typiske aldersgruppen for diagnose.

FAMILIEHISTORIE - Se etter en familiehistorie med schizofreni. Enhver person fra enhver familie kan få schizofreni, men det kjører i familier, og hvis noen i familien din har det, er det mer sannsynlig å få det.

kan ikke fatte VIRKELIGHET - Se etter symptomer på en sinnsforvirret perspektiv. Personer med schizofreni kan ikke forstå verden på samme måte som en normal person gjør, derfor er deres oppfatning av hva som skjer rundt dem er vridd. Den enkelte kan ha psykologiske forskjeller som uvanlig tenkning og forstyrrende atferd.

HALLUSINASJON - Spør dem om de har hatt hallusinasjoner. De vet kanskje ikke fordi de tror kanskje at hallusinasjoner er reelle. Hvis de beskriver noe til deg som høres ut som en hallusinasjon, markere detaljer ned på kalenderen din, slik at du kan fortelle sin lege eller vaktmester om det.

høre stemmer - Lytt til din kjære hvis de nevner høre stemmer. Be dem om å beskrive stemmene og prøve å finne ut om de virkelig hørt noe eller om dette var et symptom på schizofreni.

VRANGFORESTILLING - Se etter tegn på vrangforestillinger. Mange mennesker med schizofreni kan tro at ting skjer rundt dem som ikke er det. De kan beskylde andre for å lese deres sinn eller tror at det er en konspirasjon mot dem. Del av deres vrangforestilling kan gjøre dem tror at andre bruker noen form for tankekontroll på dem.

sosiale forskjeller - Se etter uvanlig sosial atferd hos den enkelte. De kan ikke ønsker å samhandle med andre og kan ikke svare på normal følelsesmessig stimulering.

Det finnes mange typer av schizofreni, hvis du er mistenkelig at du eller en elsket en kan ha det, se en lege umiddelbart. Legen din kan utføre en schizofreni test og styre den inn eller ut raskt.

Paranoid schizofreni kan variere farlig, kontakt lege umiddelbart.

Hvis du trenger hjelp til å håndtere noen som har schizofreni titt i Resource avsnittet nedenfor. Du kan gjenkjenne symptomer på schizofreni i din venn eller elsket en tidlig nok til å få behandling.