Digidexo.com

Hvordan gjenkjenne Gigantism

Hvordan gjenkjenne Gigantism


Gigantisme og akromegali er relaterte sykdommer, oppstår forskjellen er at gigantism hos barn og akromegali hos voksne, vanligvis i trettiårene eller eldre. Gigantism, tar en ekstremt sjelden sykdom (100 rapporterte tilfeller) sted når dreven veksthormon (GH) skilles ut før epifysene (separasjon mellom lange bein sjakter og diaphysis) er stengt. Barnet begynner å vokse på en overdreven hastighet, bli usedvanlig høy som en voksen. Les videre for å lære å gjenkjenne gigantomani.

Hvordan gjenkjenne Gigantism

•  Se etter ekstremt rask vekst i et barn. Først det ikke kan være tydelig vekstraten er unormal, men som andre symptomer begynner å vises barnet må tas for tester. Legen vil sannsynligvis administrere blodprøver og se etter forhøyede nivåer av veksthormon (GH) som, hvis de finnes, bør følges av en MR for å se etter hypofysen adenomer eller godartet brystsvulster.

Legg merke til andre strukturelle endringer i barnets kropp som han vokser. Alle fasetter av vekst er berørt, for eksempel altfor store hender og føtter med tykk, grov hud. Kjeven vokser store, produsere prognathism, og barnet vanligvis lider av leddsmerter, carpal tunnel syndrom, og som han blir eldre, slitasjegikt.

Vær oppmerksom på andre uvanlige tegn bestemte å gigantomani. Personen hode er unormalt stor i forhold til kroppen. Det er en overdreven vekst av bløtvev og overdreven svetting på grunn av forstørrede svettekjertler, ofte forårsaker en frastøtende lukt. Legemet hår er vanligvis tykt og grov og har en tendens til å bli mørkere med alderen.

Gjør legen din oppmerksom på eventuelle endringer i synet eller symptomer på alvorlige hodepine, som er forårsaket av press på ulike nerver eller hjernen ved tumor massene. Det er også en sjanse for hjertet forstørring opp til det dobbelte av normal størrelse, sannsynlig å produsere hjerte-og karproblemer eller død.

Vær oppmerksom på andre symptomer som kan dukke opp etter hvert som tiden går, slik som forsinket pubertet, uutviklede kjønnsorganer og en dyp, rusten stemme forårsaket av fortykket brusk i strupehodet. Pasienten kan oppleve svakhet og merkelige opplevelser i armer og ben som nervene er komprimert ved hypertrofi (forstørret bløtvevet).