Digidexo.com

Alternative metoder for høy BP

Mer enn 50 millioner amerikanere lider av høyt blodtrykk (også kalt hypertensjon). Tradisjonelle behandlingsformer inkluderer kraftige stoffer som Lasix eller Caduet. Alternative metoder kan være billigere og har mildere bivirkninger enn vidt foreskrevet legemidler.

Herbal rettsmidler

Det har ikke vært omfattende eller avgjørende studier vedrørende urte metoder for behandling av høyt blodtrykk. Du bør snakke med legen din før du tar noen urter eller medisiner ikke foreskrevet av en kvalifisert lege, spesielt hvis du allerede tar medisiner for å kontrollere høyt blodtrykk.

Noen vanlige urte rettsmidler for høyt blodtrykk inkluderer: Rauwolfia serpentin (indisk snakeroot), hagtorn, tetrandrine, og ginseng. Noen urter, inkludert lakris, efedrin, og Yohimbe, bør spesielt unngås fordi de kan forårsake høyt blodtrykk.

Kosttilskudd

Det er flere naturlige kosttilskudd som har vært vellykket i å senke høyt blodtrykk. Koenzym Q10 (CoQ10) virker like bra som store blodtrykket medisiner, men med få, om noen, bivirkninger. CoQ10 er tilgjengelig i pilleform.

Omega-3 fettsyrer har fått mye oppmerksomhet i media i de siste årene på grunn av sitt potensial for å redusere mild hypertensjon. Selv om bevisene er i konflikt om hvor effektiv omega-3 fettsyrer er noen pasienter rapporterer suksess med doser av supplement. Den er tilgjengelig i gel tablett form eller som en væske, og er også funnet naturlig i slike matvarer som fisk.

Aminosyrer, så som L-arginin og L-taurin, har blitt evaluert for deres effekt på høyt blodtrykk. Imidlertid har tester på disse kosttilskudd ikke vært avgjørende.

Livsstil endringer

I tillegg til medisiner, en diett lav på mettet fett og natrium (salt) og høy i grønnsaker og komplekse karbohydrater er nøkkelen. Avslapping, mosjon og redusere stress har også vist seg svært gunstig. De med høyt blodtrykk har funnet suksess med yoga eller Tai Chi, en gammel sett med bevegelser fra Kina, samt regelmessig moderat trening. Akupunktur-praksisen med å sette inn svært små nåler inn i huden av en kvalifisert utøver-har også gitt noen med lindring av høyt blodtrykk.