Digidexo.com

Hva er den beste behandling for Stage Four Lung Cancer?

En Stage IV lungekreft diagnose betyr at kreftsvulster har metastasert og spredte seg til andre deler av kroppen din. Dessverre, er sjansene for å overleve svært lenge etter en Stage IV diagnose er slank. Men det finnes behandlingstilbud som kan føre til en kur eller kan i stor grad forbedre din livskvalitet ved å redusere smerte og ubehag.

Kjemoterapi

For Stage IV lungekreft, er den fem-års overlevelse svært lav, på mindre enn 10 prosent av dem som får diagnosen. Imidlertid er cellegiftbehandling fortsatt effektiv. Kjemoterapi involverer injeksjon av kjemikalier utformet for å målrette visse kreftcellefunksjoner i kroppen. Disse kjemikaliene ofte føre til at kreftcellene til å slutte å vokse eller gjengivelse, og dermed stoppe spredningen som kroppen din prøver å helbrede seg selv. Pasienter som får kjemoterapi kan oppleve tunge bivirkninger som tretthet, hårtap og risiko for infeksjon på grunn av en beskattet immunsystem. Derfor leger ofte vurdere pasientens generelle helse før du bruker kjemoterapi.

Clinical Trials

Noen ganger de beste behandlingstilbud for Stage IV lungekreft er de som fortsatt er i testfasen. De kan noen ganger gi bedre omsorg enn tradisjonelle behandlinger fordi leger er akutt fokusert på din reaksjon på behandlingen. Kliniske studier er overvåket eksperimenter med ulike eller alternative behandlingsmetoder i utvikling av farmasøytiske selskaper. For eksempel eldre pasienter med sent stadium lungekreft har nylig deltatt i en klinisk studie med kjemoterapi narkotika kombinasjon Gemzar og Paclitaxel. Pasienter under rettssaken tendens til å leve ett år lenger enn de som ble behandlet med enten stoffet alene.

Palliativ Care

Hvis det viser seg at Stage IV lungekreft er virkelig terminal, er lindrende behandling et annet behandlingsalternativ. Palliasjon forsøker ikke å kurere kreft eller helt fjerne den. Snarere er rettet mot det enkelte aspekter av kreft for å kunne gi den beste smertelindring og komfort til døden. Behandlinger slik som strålingsterapi kan anvendes på visse tumorer som er årsak til de fleste smerte og ubehag. Hvis du har alvorlige pusteproblemer, kan legen sette inn en stent i luftveiene. Andre operasjoner kunne fjerne hele svulster fra lungene helt. Palliativt senter vil også vurdere den psykiske helsen og stabilitet av pasientens familie, og tilbyr dem rådgiving som de behandler sine kjære en situasjon.