Digidexo.com

Akutt Divertikulitt Symptomer

Akutt divertikulitt er når de små poser i fordøyelseskanalen kalt diverticula bli betent eller infisert. Diverticula kan utvikle hvor som helst i fordøyelseskanalen, men de er oftest funnet i tykktarmen. I de fleste tilfeller diverticula utgjør ingen problemer, men i tilfelle av divertikulitt, er nødvendig medisinsk behandling. Behandlingstilbud er avhengig av alvorlighetsgraden av tilstanden. Når symptomene er milde, til en endring i dietten inkluderer flere high-fiber matvarer kan være alt som er nødvendig. I andre tilfeller kan det være nødvendig medisinering eller sykehusinnleggelse. De mest alvorlige tilfeller kreve kirurgi.

Pain

Et vanlig symptom på akutt divertikulitt er smerter i nedre, venstre side av magen. I mange tilfeller smerte er alvorlig og utvikler plutselig, men noen mennesker kan oppleve mild smerte som blir verre i løpet av noen dager eller en uke. Smerten kan også svinge mellom mild og alvorlig.

Kvalme og oppkast

Noen mennesker med akutt divertikulitt vil oppleve anfall av kvalme og oppkast som et symptom på tilstanden.

Krakk Symptomer

Personer med akutt divertikulitt ofte lider av enten diaré eller forstoppelse. I noen mennesker, kan en endring i sine regelmessig avføring være et tegn på tilstanden.

Fever

Fordi divertikulitt er en infeksjon, kan noen mennesker får feber.

Mindre vanlige symptomer

I begrensede tilfeller kan noen mennesker med akutt divertikulitt oppleve abdominal oppblåsthet eller ubehag eller rektal blødning. Disse symptomene er ikke på langt nær like vanlig som andre, for eksempel kvalme og oppkast og magesmerter. Rektal blødning krever øyeblikkelig legehjelp.