Digidexo.com

Hvordan Test for Salmonella Forgiftning

Salmonellose, også kjent som salmonella forgiftning, er en vanlig intestinal sykdom som rammer mennesker på grunn av forbruket av forurensede matvarer. Selv om salmonella bakterier som forårsaker salmonella forgiftning er primært dyr båret og er ofte forbundet med kylling og rå egg, frukt og grønnsaker kan også være forurenset hvis de ikke er skikkelig vasket og / eller kokt. Selv om det er ingen kur, er salmonella forgiftning en selvbegrensende sykdom. De fleste blir helt friske i løpet av en uke. Hvis symptomene vedvarer lengre bør du søke medisinsk hjelp, herunder blir testet for salmonella forgiftning.

Bruksanvisning

•  Tenk symptomene. Salmonella forgiftning viser vanligvis symptomer innen tre dager for å spise forurenset mat. Typiske symptomer er diaré, magekramper, og feber, men kan også omfatte frysninger, hodepine, kvalme og oppkast.

Tenk utbredelsen av utbruddet. Salmonella vanligvis påvirker de fleste mennesker som spiste den samme forurenset mat.

Tenk tidsrammen. Salmonella forgiftning er vanligvis en selvbegrensende sykdom som vil gå sin gang i 4-7 dager. De fleste pasienter foreta en full gjenoppretting ved slutten av denne tiden.

Send inn en avføringsprøve til helsepersonell for testing. Laboratorieprøver kan bekrefte tilstedeværelse av salmonellabakterier i avføringen og kan videre bestemme bestemt type salmonellabakterier.

Gå til helsepersonell for å ha en blodprøve trukket og analysert. Salmonellabakterier som har gått fra tarmen til blodet (en mye mer alvorlig tilstand) kan oppdages gjennom blodprøver.

Tips og advarsler

  • Ifølge Mayo Clinic, symptomer på salmonella forgiftning er vanligvis allerede forbi etter den tid resultatene kommer tilbake fra en krakk analyse.
  • Søk medisinsk testing for en nøyaktig diagnose av salmonella forgiftning hvis symptomer til stede hos spedbarn og små barn og eldre voksne som har et svekket immunforsvar. Du bør også oppsøke lege hvis symptomene inkludere en høy feber, blod i avføring eller dehydrering.