Digidexo.com

Hvordan bli kvitt melasma

Hvordan bli kvitt melasma


Melasma er en sykdom karakterisert ved hyper-pigmentering av huden. Personer som har denne sykdommen har mørke flekker eller skjolder på pannen, kinn, nese, og chins, og noen ganger på sine hender og underarmer også. Heldigvis er disse merkene er de eneste syptoms av denne tilstanden, og ingen interne sykdommer eller symptomer er forbundet med det. Melasma er forårsaket av genetikk, men nivået som denne sykdommen gjør seg synlig kan kontrolleres. Hvis du finner deg selv opplever en avslapnings av disse stedene, kan du prøve de virkemidlene som er nevnt i denne artikkelen til du finner en som fungerer for deg.

Hvordan bli kvitt melasma

•  Beskytt huden mot solen. Solens stråler er den fremste årsaken til mørke flekker i folk som lider av melasma. Bruk en SPF 30 + hver dag, ikke bare når det er sol, og holde seg innendørs når solens stråler er sterkest, vanligvis mellom kl 11 og 16:00.

Snakk med legen din om noen prevensjon eller hormonelle medisiner du tar. Disse medikamentene kan gjøre melasma verre. Vurdere å bytte til en annen medisin hvis det er mulig og se hvordan det påvirker huden din.

Prøv en bleking krem som hydrokinon. Dette aktuell salve har vist seg effektiv mot tilstanden, men du må ha en resept fra en lege for å få tak i den.

•  Vurder profesjonell behandling. Hudleger kan utføre laserbehandlinger og aktuelle programmer som lette utseendet melasma.

Ha i skjoldbruskkjertelen. Ofte er disse tan eller mørke klatter er en bivirkning av skjoldbrusk sykdom. Tar medisiner for å regulere skjoldbruskkjertelen bør også redusere tegn på melasma.

Hint

  • Denne tilstanden kalles "chloasma" når oppleves av gravide kvinner. Hvis du begynner å se tegn på denne tilstanden under svangerskapet, ikke bekymre deg. Det er sannsynlig å gå bort etter fødselen.
  • Ikke mist motet hvis den første behandlingen du prøve er mislykket. Forskjellige behandlinger vil fungere for forskjellige mennesker, så fortsette å prøve forskjellige ting til huden er fjernet.