Digidexo.com

Hva er effekten av Serotonin & noradrenalinnivåene?

Hva er effekten av Serotonin & noradrenalinnivåene?


Serotonin og Nnrepinephrine er kjemikalier som produseres av nerveceller. Både serotonin og noradrenalin er nødvendige kjemikalier som bevarer nevrologisk balanse og trivsel ved å fungere som nevrotransmittere. Men for mye eller for lite av enten kjemisk kan sterkt opprørt kjemiske balanse i hjernen, som fører til ubehagelige bivirkninger på kort sikt, eller til mer alvorlig helserisiko, inkludert død.

Høy Serotonin

Serotonin syndrom er en meget alvorlig effekt av høye nivåer av serotonin. Serotonergt syndrom er ofte forårsaket når en person kombinerer reseptbelagte legemidler som sammen vesentlig heve bodyâ € ™ s nivå av serotonin. Høye nivåer av serotonin kan føre til en rekke bivirkninger, inkludert agitasjon eller rastløshet, diaré, rask hjerterytme, hallusinasjoner, kvalme, tap av koordinasjon, feber og oppkast.

Lav Serotonin

Lave nivåer av serotonin kan være like farlig som høye nivåer. Serotonin er en neurotransmitter, som betyr at den overfører signaler til andre nerver, og derfor letter generelle nervefunksjon. Hvis kroppen ikke produserer nok serotonin, kan andre kjemiske ubalanser føre. Spesielt, humørforstyrrelser skyldes redusert eller unormalt lave nivåer av serotonin. Personer med lave nivåer av serotonin kan oppleve vektøkning eller tap, mild eller alvorlig depresjon, angst og / eller søvnløshet. Hvis lave serotoninnivået ikke blir behandlet, kan personer også oppleve alvorlige personlighetsforandringer og selvmordstanker eller atferd.

Høy Noradrenalin

Noradrenalin, noen ganger referert til som noradrenalin, er en eksitatorisk neurotransmitter. Den er produsert av binyremargen når kroppen opplever spenning. Noradrenalin, som adrenalin, er sterkt knyttet til fysiske tiltak og reaksjoner. For høye nivåer av noradrenalin kan føre til hyperaktivitet, siden høye nivåer aktiverer kroppen til å produsere overflødige mengder av adrenalin og andre stimulerende kjemikalier. Høye nivåer av stoffet kan også føre til høyt blodtrykk, rask hjerterytme, angst og stress.

Lav Noradrenalin

Siden noradrenalin er ansvarlig for å øke eller stimulere nerver og eggende aktivitet i kroppen, kan lave nivåer av noradrenalin føre til mangel på energi, manglende evne til å fokusere og redusert motivasjon til å utføre vanlige oppgaver. Ofte personer diagnostisert med Attention Deficit Hyperactive Disorder har lavere enn normalt nivå av kjemikaliet. Unormalt lave nivåer av noradrenalin kan også resultere i tap av årvåkenhet, dårlig hukommelse og depresjon.