Digidexo.com

Medisinske Symptomer på Thyroid Disorder

Skjoldbruskkjertelen, som ligger i den nedre delen av halsen, avgir hormoner i blodet hele tiden. Når skjoldbruskkjertelen begynner å utføre unormalt, er det først og fremst forårsaket av en autoimmun sykdom. Det er flere symptomer å se etter med både hypertyreose og hypotyreose.

Vanlige Hyperthyroidism Symptomer

Vanlige symptomer på en overaktiv skjoldbruskkjertel er mye som angstanfall. Folk kan legge merke til hjertebank, hetetokter, rastløshet og kortpustethet. Andre vanlige tegn er vekttap, søvnløshet og tynt hår.

Andre Hyperthyroidism Symptomer

Det er mange tegn på hypertyreose som ikke er fullt så vanlig. Disse inkluderer migrene, hevelse i ekstremiteter, en redusert libido og økt blåmerker.

Hypotyreose Symptomer

Noen med en underactive skjoldbruskkjertelen kan oppleve symptomer som vektøkning, kulde, langsomme reflekser og dårlig konsentrasjon ferdigheter. Flere av disse symptomene er det stikk motsatte fra noen som lider av hypertyreose.

Andre Hypothyroidism Symptomer

Mindre vanlige symptomer på hypotyreose kan være den samme som hypertyreose, slik som uregelmessig hjerterytme, migrene og irritabilitet. Andre symptomer kan være munntørrhet, fordøyelsesproblemer og ryggsmerter.

Behandling

Hypotyreose er ofte behandles ved å ta medisiner daglig for å øke thyroid hormon. Hypertyreose kan også behandles ved å ta medisiner, eller til tider, ved at skjoldbruskkjertelen fjernet.