Digidexo.com

Hva er Tegn og symptomer på celleforandringer?

Celleforandringer er en vekst av unormale celler på den ytre foring av livmorhalsen som kan eller ikke kan være kreft. Tilstanden normalt ikke vise symptomer, noe som er grunnen til at mange leger anbefaler at kvinner får regelmessig testing gjøres for å se etter celleforandringer og livmorhalskreft. I noen tilfeller kan legen velge å overvåke tilstanden din og se om det fordypninger seg selv uten videre behandling. I andre tilfeller kan legen din velge kirurgi for å fjerne det infiserte området.

Genital warts

Symptomer assosiert med celleforandringer er sjeldne, men ett symptom som er merkbar er genital warts. Mens genital vorter kan være et symptom på flere andre forhold, kan den også brukes som en indikasjon på at cervical dysplasi kan bli forekommende.

Blødning

Du kan begynne å legge merke til noen mønstre av unormal blødning som kan være symptomer assosiert med celleforandringer. Du kan legge merke til spotting eller lys vaginal blødning til tider når du ikke forventer menstruasjonssyklusen. Det er også mulig å oppleve lett blødning eller sporblødning under, eller umiddelbart etter, samleie.

Andre symptomer

Noen andre symptomer som ikke er unik for celleforandringer, men kan indikere begynnelsen faser av tilstanden er tilbake smerte og utflod. Du kan oppleve en vaginal utflod som ligner på hvit utflod ofte forbundet med en gjær infeksjon. Det er også mulig at du kan begynne å oppleve bankende og verkende smerter i korsryggen. Det kan vare i flere timer, eller det kan vare i dager eller uker.

Risikofaktorer

Årsakene til celleforandringer er ikke helt forstått. Imidlertid er det noen risikofaktorer som virker til å øke sannsynligheten for at man skal trekke seg sammen sykdommen. Disse risikofaktorer er røyking i ung alder, engasjerende i seksuell aktivitet i en alder av 15 år eller yngre, å ha et barn før fylte 18 år og overdreven seksuell aktivitet med flere partnere. The University of Maryland viser også tar p-piller i fem år eller mer og en mangel på vitamin C i kosten som risikofaktorer for celleforandringer.

Prognose

Ifølge University of Maryland, er det mulig å kurere noen tilfelle av celleforandringer med rask diagnose og riktig behandling. Hvis venstre ubehandlet celleforandringer kan utvikle seg til livmorhalskreft som kan være en svært farlig og potensielt dødelig, tilstand. The University of Maryland anslår at livmorhalskreft avledet fra celleforandringer er en av de mest dødelige kreftformene i verden, og blant kvinner i alderen 15-34 på verdensbasis er det den nest største årsaken til død.