Digidexo.com

Tegn og symptomer på prostatakreft som har spredt seg til Bones

Ifølge overvåknings-, epidemiologi og sluttresultatet (seer) Program, er prostatakreft den nest største årsaken til kreftrelaterte dødsfall hos menn i USA. Når prostata kreft blir oppdaget, er afrikansk-amerikanske menn mer sannsynlig diagnostisert som avansert og dø av kreft enn andre etniske grupper. Som med en hvilken som helst kreft i fremskredne stadier, prostatakreft kan spre seg til andre deler av kroppen.

Detection

The Mayo Clinic sier at for de fleste menn, er prostatakreft først oppdaget under en rutinemessig screening for eksempel en prostataspesifikt antigen (PSA) test eller en digital endetarms eksamen (DRE). Én av seks menn vil bli diagnostisert med kreft i prostata i løpet av livet.

Betydning

Ifølge Prostate Cancer Foundation, er prostata kreft celler som sprer seg til beinet kjent som prostatakreft benmetastaser.

Metastaser

Metastaser blir først oppdaget da prostata kreftceller spredt utover påvirker bekken ben, korsryggen og øvre lår. Mange menn opplever bekkenområdet smerte som et første tegn på at kreften kan ha spredd seg til beinet, i henhold til Prostate Cancer Foundation.

Symptomer

Symptomer og tegn på at nedbrutt kreft har spredt seg til skjelettet inkluderer kompresjon av ryggraden, kontinuerlig bensmerter og benbrudd.

Advarsel

Siden merkbare symptomer i de tidlige stadier av prostatakreft er vanligvis ikke oppleves av pasienter, er mange tilfeller av prostatakreft oppdages ikke før kreften har spredd seg utover prostata, ifølge Mayo Clinic.