Digidexo.com

Riktig Splinting

En splint er definert som en enhet som er laget for å holde en skadet kroppsdel ​​stabilt og ubevegelig å hindre smerte og ytterligere skade. Riktig bygget og brukt, kan en splint spare mye elendighet i det lange løp. Feil gjort, en splint kan faktisk føre til skade ved å tvinge kroppen ut av stilling eller la skaden til fremgang.

Betydning

Hvis du er på stedet av en skade, og du forventer at nødetatene å ta lengre tid enn 15 til 20 minutter å nå deg, er det best å bruke en skinne til den skadde kroppsdelen. Splint holder den skadde kroppsdelen rimelig trygg fra ytterligere skade, og kan stabilisere smerten syklusen noe. Imidlertid kan en påført feil splint har en rekke negative effekter: dårlig sette et bein, for eksempel, eller kutte av sirkulasjon til en skadet område som veldig mye trenger det. Klasser i riktig spjelking er allment tilgjengelig på ditt lokale sykehus, frilufts organisasjon, eller Røde Kors.

Funksjon

Det er to komponenter til en passende splint: den stive del som holder kroppen på plass og de myke bandasjeringen som fester legemet til splinten. Mens det er mange lidelse spesifikke kommersielle splinter tilgjengelig på drugstores og medisinske leverandører, er de fleste splinter opprettet under tvang, på tuftene av en skade. Disse splinter er bygget fra materialene umiddelbart tilgjengelig på skadestedet, og blir brukt av ikke-medisinske fagfolk mens du venter på nødetatene å ankomme. Som sådan, er det viktig å forstå de grunnleggende kunsten og vitenskapen om spjelking, slik at du kan være forberedt. Du vet aldri når du vil være i en situasjon der du trenger for å lage og bruke en.

Forbereder å Splint

Alltid søke medisinsk hjelp før du starter spjelking prosessen. Etter at du har gjort samtalen, begynner ved å rense noen sår. Deretter satte splinting den skadde delen i den posisjonen der det ble funnet. Først må du finne noe stiv til å fungere som den bærende komponent (du kan bruke hva som helst som passer: pinner, linjaler, boards, opprullet avis, etc.) Hvis ingenting i det hele tatt er tilgjengelig, noen ganger et uninjured kroppsdel ​​kan brukes til å støtte en skadet del (dette er noen ganger en utmerket strategi for skadde fingre, som den tilstøtende finger er fordelaktig for formålet.)

Påføring av Splint

Splint bør gå litt utover det skadde området for å være riktig stabiliserende. Som regel bør den splint går fra skjøten på den ene side av leddskade på den andre siden. Splint kan være sikret med en slags festefunksjon (et tau, et belte, revet strimler av tøy, et slips). Hvis skaden er på eller nær ankelen eller håndleddet, sikre splint ved å pakke bandasje i et åttetall rundt håndleddet eller ankelen. Sørg for at båndene ikke er for stramt, og at knutene du binder ikke trykker inn skaden. Mens du venter på nødetatene, kontinuerlig sjekke kroppen for hevelse, mangel på sirkulasjon (forvelling av huden) og nummenhet.

Advarsel

En splint er ikke ment for å sette et bein. Enhver splint bør opprettholde innrettingen av kroppsdelen til dens stilling når den blir funnet. Men hvis objektet kroppsdel ​​har påført en skade som innebærer et komplisert brudd (der beinet er sett stikker ut gjennom huden), tap av følelse, eller tap av puls utover skade, kontakt nødetatene uten forsinkelse og følg deres instruksjoner. Hvis krise tjenester er ikke tilgjengelig i noen av disse tilfellene og den skadde kroppsdelen er bøyd synlig utover normal justering, kan det forbedre sirkulasjonen til svært forsiktig flytte den skadde delen tilbake i normal justering og bruke en skinne for å holde den på plass.