Digidexo.com

Klaustrofobi tips

Klaustrofobi er karakterisert som en alvorlig, invalidiserende frykt for lukkede rom, en frykt for fysisk innesperring. Mange beskriver det som en følelse av kvelning. Mange ganger klaustrofobi er forankret i en skremmende barndomsminne begravet i fordypningene i sinnet. Personer som har klaustrofobi kan føle spenning og engstelse i biler overfylt med mennesker, tog, heiser, skap, fly eller et stramt klemme av å trekke en skjorte ned over hodene deres. Det er tips for håndtering av klaustrofobi og minimere bivirkningene at det kan manifestere.

De Grader av Klaustrofobi

Klaustrofobi kan variere fra mild til alvorlig. Det kan forstyrre daglige aspekter av generell levende hvis det ikke er gitt nødvendig oppmerksomhet. Klaustrofobi er brakt videre av frykt for trange rom. En underliggende følelse er frykten for å være ute av stand til å rømme fra en stram følelse spot, som en heis, eller fly på grunn av følelsen av innesperring.

Den dype Psykologisk Forklaring for Klaustrofobi

Mange ganger klaustrofobi kan være forankret i en skremmende barndomsminne som er begravet i fordypningene i sinnet. Det kunne ha vært et lekent øyeblikk av bryting med puter og blir lekent kvalt som førte til en fullverdig panikkanfall. Hvis en lignende situasjon oppstår senere i år, kan det potensielt bringe på den samme følelsen av panikk.

Behandling for Klaustrofobi

Det finnes flere former for behandling for klaustrofobi. Adferdsterapi gjør det mulig for pasienten å forstå de underliggende faktor for å bidra til forsterkning en mer positiv reaksjon. De kan da koble seg fra de tidligere følelser. Flooding er en effektiv behandling der pasienten er innført igjen til lignende setting der angst i utgangspunktet oppsto og forblir i den innstillingen som de jobber gjennom følelser knyttet til den. Counter-condition er brukt, sammen med atferdsterapi, hvor pasienten er opplært i visualisering ferdigheter og avspenningsteknikker. De blir deretter gjeninnføres til innstillingen av opprinnelig angst. Det er også regresjon hypnoterapi hvor personen blir satt under hypnose for å rekonstruere den opprinnelige traumatiske hendelsen og komme til enighet med den. Rådgiveren kan bidra til å veilede pasienten til et sted for ro om fastsettelse av fysisk innesperring. Antidepressiva og betablokkere er nyttige medisiner som kan hjelpe i warding av angstanfall.