Digidexo.com

Årsaker til Unormal Psoriasis

Psoriasis er en tilstand der huden blir unormalt tørr, rød og flassende. Psoriasis kan variere fra små tørre flekker på hud utbrudd som dekker en stor del av kroppen.

Identifikasjon

Det finnes flere forskjellige typer av unormal psoriasis. Disse inkluderer plakkpsoriasis, spiker psoriasis, psoriasis i hodebunnen, invers psoriasis, guttate psoriasis, pustuløs psoriasis, erytrodermisk psoriasis og psoriasisartritt. De fleste typer psoriasis gå gjennom perioder med utbrudd, etterfulgt av perioder med remisjon. De fleste alle typer psoriasis slutt tilbake.

Årsaker

Psoriasis er forårsaket av et immunsystem tilstand. Denne tilstanden påvirker en hvit blodcelle kalles en T-celle. T-celler er ansvarlige for bekjempelse av virus eller bakterie, og i tilfelle av psoriasis, T-cellene angripe de friske hudceller. Dette fører til at huden utbrudd assosiert med denne tilstanden.

Triggere

Det er noen faktorer som kan utløse et utbrudd av psoriasis. Disse kan omfatte infeksjoner (som strep hals), skade på huden (for eksempel en solbrenthet), kaldt vær, stress, røyking og drikking av alkohol.

Risikofaktorer

Noen risikofaktorer som bidrar til årsaken til unormal psoriasis er en familiehistorie med psoriasis, andre immunsystem mangler som HIV, fedme og folk som har tilbakevendende infeksjoner.

Betraktninger

Det finnes behandlinger som kan hjelpe redusere alvorlighetsgraden av unormal psoriasis. Finne årsaken til denne tilstanden kan bidra til å redusere utbrudd. Livsstilsendringer som å slutte å røyke eller eliminere alkoholforbruk kan bidra til å kontrollere symptomer assosiert med psoriasis.