Digidexo.com

Hva er fine røde nupper på huden?

Hva er fine røde nupper på huden?


Små røde nupper som vises på huden kan ha flere årsaker. Plasseringen, utseende og farge vil bidra til en lege stille en diagnose. Utelukker noen vanlige årsaker er også nyttig i å bestemme hva som kan være på roten av de små røde nupper.

Acne

Akne kan føre til små røde nupper i ansiktet, nakke, rygg og bryst. I tillegg til røde nupper, kan små pus fylte sekker og hudormer også være tilstede. Akne begynner vanligvis i ungdomsårene og kan bære inn i voksen alder. Over-the-counter akne kremer med benzoylperoksid hjelp, men sterkere medisinering kan være nødvendig fra en lege.

Rosacea

Hvis en person har en blussende utseende, med dominerende rødhet over kinn, hake, panne og nese, kan rosacea være årsaken. Rosacea er en kronisk og progressiv inflammatorisk hud tilstand, ofte identifisert av en rød sommerfugl-lignende utslett over kinnene og nesen. Flare-ups kommer og går, og antibiotika er noen ganger foreslått for å styre utslett.

Biter, elveblest, allergier og infeksjoner

Bug biter, elveblest, og allergiske reaksjoner på mat eller medisiner kan alle gi små røde nupper på huden. Røde nupper fra insektbitt kan ikke være større enn en pin hodet. Elveblest og allergiske reaksjoner kan resultere i økte og kløende røde nupper og patcher. Follikulitt, en infeksjon i hårsekkene, og cellulitt, en infeksjon i huden ofte rundt et kutt, brenne eller skrape, er andre årsaker, og kan identifiseres ved plassering.

Aldersrelaterte røde nupper

Seboreisk eksem eller flass, er en tilstand som påvirker voksne (hovedsakelig 30 til 60 år), og er forårsaket av en overproduksjon av talgkjertlene. I tillegg til små røde nupper, kan huden ser fet, flassende, og flassende. Hos spedbarn, oppstår en tilsvarende tilstand, og er referert til som holder hetten. Merk små røde prikker i hodebunnen er til stede i begge tilfeller.

Kontakteksem

Irritasjonsmoment kontakt dermatitt er forårsaket av en reaksjon på smykker, parfyme, vaskemidler, såper, eller stoffer. Utslettet utseende kan være rød, hoven og kløende. Healing solbrenthet er også en form for kontakteksem. Allergisk kontakteksem er forårsaket av gift eføy, eik eller Sumac, og det er ledsaget av små røde nupper, blemmer, og kløende hud.

Sweat

En betennelse i svettekjertlene, kalt hidradenitis suppurativa, kan resultere i små røde nupper og prikker på huden, ofte under armene. Unngåelse av antiperspiranter og deodoranter er foreslått, samt et besøk til en lege.