Digidexo.com

Hvordan velge Pranayama for Vata Ayurveda Mind Body Type

Ayurveda er den 5000 år gamle medisinske system som oppsto i India. Høyskoler og universiteter der belønne studenter ungkarer og avanserte grader i Ayurveda. Det er tre hoved sinn-kropp, eller dosha typer: vata, pitta og kapha. Vata representerer luft og eter. Vatas er generelt slank med en liten-boned ramme. Det er vanskelig for Vatas å få vekt og de har en tendens til å trives på konstant aktivitet, mental og fysisk. Tørrhet er et tema for dem: tørt hår, hud, og en tendens til forstoppelse. Vatas er veldig pratsom, og dette kan være overdreven. Pranayama, eller pust arbeid, er en måte å hjelpe jorde konstant bekymring og angst som kan overvelde en Vata som ikke er balansert.

Bruksanvisning

•  Begynn med å sitte i en komfortabel, med bena i kors posisjon på gulvet. Hvis knærne er høyere enn hoftene dine på denne måten, sitte på et brettet teppe eller pute eller stol. Ryggraden skal være oppreist, men ikke stiv. Breath arbeid for Vatas bør bidra tjore dem til jorden element å balansere bevegelsen av luft og eter.

Steng høyre nesebor med høyre tommel. Pust inn gjennom venstre nesebor mykt. Stenge av venstre nesebor og puster gjennom høyre nesebor. Gjenta på denne måten i 7 til 10 runder jevnt uten travelt eller kraft.

praksis denne Pranayama daglig i en måned, og legger ett femtinitti runder hver uke. Legg merke til om du føler brystet stramme: du kan puste inn for raskt av for fullt. Nadi shodhana er alternative nesepust og ment å balansere de to hoved energisk nadiene: ida (solar) og Pingala (måne).

Lær en svært kort pusteøvelse for å hjelpe deg å forbli rolig på jobb eller i en utfordrende situasjon. Det er en variant av viloma eller tredelt ånde. Sitter med øynene lukket, inhalerer til buken ca 1/3 av kapasiteten din, pause. Pust inn en annen tredje til brystet nivå, pause. Pust inn til kragebeinet, pause. Pust sakte.

Ta flere normale åndedrag. Gjenta en gang til. Hvile ved å puste normalt. Denne variasjonen kan gjøres med øynene åpnet og er knapt merkbar, og kan bidra til å fjerne giftstoffer fra lungene og roe ned en Vataâ € ™ s racing sinn (og tunge).

Tips og advarsler

  • Du kan velge å forlenge enten Pranayama ovenfor i en kort sittende meditasjon ved å sitte i 5 til 10 minutter med øynene lukket. Ta med din bevissthet tilbake fullt og åpne øynene.
  • Hvis du er hypertensive, har glaukom eller andre øyesykdommer, kontakt legen din før du starter en Pranayama praksis. Hvis du er gravid, også konsultere legen din.