Digidexo.com

Glukose nivå Informasjon

Glukose nivå Informasjon


Glukose er et sukker som er gjort når karbohydrater, sukker og stivelser blir spaltet. Det er kroppens prime energikilde. Insulin og glukose arbeider sammen for å gi kroppen energi. Leger ofte teste pasientens glukosenivåer fordi hvis nivåene er for høye eller for lave, kan sykdommen føre til.

Testing

Hvis blodsukkernivået blir testet, vil du bli bedt om å gi en blodprøve. Det finnes ulike typer tester for å måle blodsukkeret. Du vil bli bedt om å faste i minst åtte timer for en fastende blodsukker test. Hvis du har en to-timers postprandial blodsukker test, vil blodsukkeret måles nøyaktig to timer etter at du spiser et måltid. I en tilfeldig blodsukker test, vil blodsukkernivået måles uten noen begrensning på når du sist spiste. Hvis denne type test er gjennomført, er mange tester vanligvis gjøres i løpet av dagen. I en oral glukosetoleransetester, vil blodsukkernivået måles etter at du drikker en væske som inneholder glukose.

Formål

Blodglukosenivåene måles for forskjellige formål. Vanligst er de blodsukkermålinger gjort for å sjekke om du har diabetes eller som en del av overvåkingen behandling av diabetes. Testen kan også gjøres for å fastslå om du har hypoglykemi, en tilstand der blodglukosenivået er ekstremt lav. Testene er avhengig av når du sist spiste fordi blodsukkeret stiger svakt etter et måltid. Denne økningen i nivåene fører til at bukspyttkjertelen til å sende insulin for å holde blodsukkeret blir for høyt.

Normal

Normale blodsukkernivået avhenger av hvilken type test ble gjennomført. Hvis du hadde en fastende test, bør nivåene være 70-99 mg / dL (milligram per desiliter). Hvis testen var en postprandial test, bør nivåene være 70 til 145 mg / dl. I en tilfeldig test, bør nivåene være 70 til 125 mg / dl. For en gravid kvinne, er normalområdet i en oral glukosetest mindre enn 140 mg / dL. Noen leger kan ha en lavere standard og vurdere pasienten til å være i fare for svangerskapsdiabetes hvis hennes blodsukkeret er over 130 mg / dL.

Høy

Dersom blodsukkeret er høyt, kan det tyde på at du har diabetes eller står i fare for å utvikle sykdommen. The American Diabetes Association standarder sier at diabetes kan diagnostiseres hvis du blodsukker tester på visse nivåer for to dager på rad. Med en fastende test, er nivået 126 mg / dl eller høyere. Hvis fastende nivå er 100 mg / dl til 125 mg / dL, kan du ha pre-diabetes. Hjerteinfarkt, hjerneslag, Cushings syndrom, steroidbruk eller overflødig veksthormoner kan også forårsake høye blodsukkeret.

Lav

Hvis fastende blodsukkernivå er mindre enn 40 mg / dL, og du er kvinne, eller mindre enn 50 mg / dL, og du er mann, blodsukkernivået vurderes som lav. Hvis utvalget er ledsaget av symptomer på hypoglykemi, kan det tyde på insulinoma, noe som fører til at kroppen til å produsere for mye insulin. Andre forhold som kan føre lavt blodsukker er Addisons sykdom, hypotyreose, hypofysen svulster, leversykdom, nyresvikt eller underernæring.