Digidexo.com

Kjemisk Burns & Utslett

Kjemisk Burns & Utslett


Spesielt vanlig på arbeidsplasser som produserer, bruke eller lagre store mengder kjemikalier, kjemiske brannsår og utslett er et resultat av utilsiktet eksponering til eller misbruk av kjemiske stoffer.

Vanlige årsaker

Kjemikalieutslipp, utilsiktet sprøyting og sprut er vanlige årsaker til kjemiske brannsår og utslett på arbeidsplassen. Hjemme, er kjemiske brannsår og utslett ofte forårsaket av misbruk av husholdning og personlig pleie produkter.

Symptomer

Symptomer på kjemiske brannsår og utslett inkluderer følgende på kontaktstedet: rødhet, irritasjon, svie, nummenhet, smerter og blemmer. Andre symptomer inkluderer endringer i synet, plutselig hoste og problemer med å puste.

Alvorlige reaksjoner

En kjemiske brannsår eller utslett anses alvorlig hos personer som opplever noe av det følgende: ukontrollerbar hoste, blodtrykksfall, svakhet, svimmelhet, hodepine, muskelkramper, kramper eller uregelmessig puls.

Handlinger

Kjemiske brannsår og utslett bør tas på alvor. Hvis du eller noen du kjenner har vært utsatt for kjemikalier og har utviklet et brannsår eller utslett, søke øyeblikkelig medisinsk hjelp. Legg merke til den type kjemisk og varigheten av eksponeringen.

Behandling

Behandling for kjemiske brannsår og utslett varierer avhengig av type kjemisk og kan omfatte intravenøs væske, dekontaminering, antibiotika, smertebehandling og medisinert salver.