Digidexo.com

Bruk av Tulsi

Bruk av Tulsi


Tulsi, også kjent som hellig basilikum, er en urt innfødt til India. Folk i India ære Tulsi som en hellig plante og hedre det som en rensende og helbredende agent for sinn, kropp og ånd. Selv om indianerne bruker Tulsi i religiøse ritualer, er Tulsi oftere brukt til medisinske formål, og som et naturlig middel for vanlige plager.

Tradisjonelle bruksområder

Indias helhetlig medisinsk system som kalles Ayurveda har inkludert Tulsi i sine pharmacopeia for nær 5000 år. I Chopra Center Herbal Handbook, Dr. Deepak Chopra, en lege som integrerer moderne medisin med Ayurveda, forklarer de mange bruker av Tulsi. Tulsi te er ofte brukt for behandling av forkjølelse, flus, feber, hoste og luftveisproblemer. Tulsi te er laget av tørkede blader av Tulsi anlegget. Folk tar også pulverisert eller friske Tulsi blader for fordøyelsessykdommer som gass og oppblåsthet. Tulsi oljen er brukt som en antiseptisk på huden for å ta vare på utslett, kviser, insektbitt og sopp problemer.

Andre helsemessige fordeler

I de senere årene, som mer helhetlige metoder for helbredelse er å få aksept, har forskningsstudier dykket ned ulike medisinske urter. Studier av Tulsi har validert gamle healere påstander og har gitt nye oppdagelser om Tulsi. Forskere har oppdaget at Tulsi har rik antioksidant og potente anti-inflammatoriske egenskaper. Som rapportert på organicindia.com, Dr. Ralph Miller, tidligere forskningsdirektør for den kanadiske Dept. of Health and Welfare oppsummerer resultatene: "Moderne vitenskapelig forskning tilbyr imponerende bevis på at Tulsi reduserer stress, forbedrer utholdenhet, lindrer betennelser, senker kolesterolet, eliminerer giftstoffer, beskytter mot stråling, forebygger magesår, senker feber, forbedrer fordøyelsen og gir en rik tilførsel av antioksidanter og andre næringsstoffer. Tulsi er spesielt effektiv i å støtte hjerte, blodårer, lever og lunger, og også regulerer blodtrykk og blodsukker . "

Tulsi og svineinfluensa

Legene har postulert enda en fordel med Tulsi, at det kan bidra til å forhindre og også redusere alvorlighetsgraden og varigheten av svineinfluensa. Dr. UKTiwari, en urtemedisin utøveren kommentarer, "The anti-influensa eiendom Tulsi har blitt oppdaget av medisinske eksperter over hele verden ganske nylig. Tulsi forbedrer kroppens samlede forsvarsmekanisme inkludert dets evne til å bekjempe virussykdommer. Den ble brukt i bekjempelse av japansk encefalitt og samme teorien gjelder svineinfluensa. Selv når en person har allerede kontrahert svineinfluensa, kan Tulsi hjelpe i påskynde gjenopprettingsprosessen og også bidra til å styrke immunsystemet i kroppen. "

Dosering

For å hindre svineinfluensa, Dr. Bhupesh Patel fra Gujarat Ayurved Universitetet anbefaler å ta Tulsi i sin rå form ved å lage en juice eller lime med 20 til 25 friske Tulsi blader og inntak av det på tom mage to ganger om dagen.

Forholdsregler

Selv Tulsi er en trygg urt, bør du oppsøke lege før man spiser Tulsi i noen form hvis du er sykepleier eller gravid. Også, bør du oppsøke lege hvis du tar noen reseptbelagte medisiner, før du tar noen Tulsi.