Digidexo.com

Wet & Dry makuladegenerasjon

Wet & Dry makuladegenerasjon


Ifølge American makuladegenerasjon Foundation, er macula degenerasjon den ledende årsak til blindhet i USA i folk 55 og eldre. I 1997 Dr. Carl Kupfer, som var direktør for National Eye Institute, advarte om at macula degenerasjon var klar til å bli en epidemi som baby boomers nådd pensjonsalder.

Typer av makuladegenerasjon

Det finnes to typer macula degenerasjon. 85 prosent til 90 prosent av alle tilfeller av macula degenerasjon er den tørre typen. I tørr makuladegenerasjon det ikke er blod eller serum lekkasje. Den gule flekk, som er den sentrale delen av netthinnen, blir tynn og tørker ut, fordi en gul innskudd kalt drusen former under den.

Den amerikanske makuladegenerasjon Foundation forklarer at de resterende 10 til 15 prosent av macula degenerasjon tilfeller er det våte slag. I denne type, blodkar vokser under makula. Disse fartøyene blø og væskelekkasje under makula, som får den til å løfte opp.

Identifisering og Diagnose

Ifølge Mayo Clinic, kan makuladegenerasjon bli diagnostisert av en lege som ser for gule flekker av drusen i makula. Han vil også sjekke om farging av makula er en solid rødlig farge eller om farging er flekkete og ujevnt. Dette kan være et symptom på macula degenerasjon.

Det finnes en rekke tester som kan hjelpe legen til å diagnostisere makuladegenerasjon og identifisere om det er vått eller tørt. En genetisk test er tilgjengelig som kan identifisere genetiske mutasjoner som er spesifikke for macula generasjon. Et annet alternativ er Amsler grid test, som bruker en trykt rutenett som inneholder rette linjer. Hvis pasienten ser linjene som ødelagte eller forskjøvet, kan legen bekrefte macula degenerasjon hos en pasient. Til slutt, optisk koherens tomografi (OCT) bruker ultralyd teknologi for å sjekke lagene inne i øyet.

Prognose

Dr. Randall V. Wong, MD, en retinal spesialist og webmaster for Retina Eye Doctor nettside, viser at pasienter med tørr makuladegenerasjon kan miste sentrale visjon, men de mister ikke sidesyn, så tapet av synet er vanligvis moderat. Pasienten kan ha vanskeligheter med å se om natten eller lesing i dårlig lys. Personer med våt makuladegenerasjon, men kan miste sin visjon raskt over en periode på uker eller måneder. Blindhet oppstår oftere hos personer som har våt makuladegenerasjon.

Behandling

The Eye Digest viser at flere FDA godkjente legemidler brukes i behandlingen. Lucentis har hatt positive resultater i å forbedre visjon i kliniske studier, og Macugen er designet for å bremse veksten av unormale blodkar bak makula hos pasienter med våt makuladegenerasjon.

Forebygging / løsning

The Mayo Clinic anbefaler å ta antioksidant og sink kosttilskudd for å redusere mulig synstap. De foreslår også å spise mat som er rik på A, C og E vitaminer, særlig grønne grønnsaker. Omega-3 fettsyrer kan bidra til å redusere risikoen for macula degenerasjon. I tillegg røykere er mindre sannsynlighet for å utvikle denne sykdommen enn røykere.