Digidexo.com

Hvordan sjekker jeg PD på en Lensometer?

Hvordan sjekker jeg PD på en Lensometer?


For å se på riktig måte, bør den optiske sentrum av et brilleglass plasseres foran eleven. PD, eller pupillary avstand, er måling av avstanden mellom elevene og brukes for å bestemme hvor du ser gjennom linsene og plassere den optiske sentrum. En lensometer er et optisk instrument som brukes til å måle strømmen i en linse og markere plasseringen av PD.

Hvordan sjekker jeg PD på en Lensometer?

•  Plasser den høyre linse av brillene på brillebordet og senk linseholderen ned for å holde glassene fast på plass. Optikerne alltid arbeider med den rette linsen først for å unngå forvirring. Pass på at glassene er plassert slik at den fremre overflaten av linsen vender opp. Templene, eller øretelefoner, av glassene skal peke bort fra deg. Hvis du måler et objektiv som ikke er i rammen, legg det på opptog bordet vendt samme vei.

ser gjennom øyet stykke og justere strømhjulet på høyre side av lensometer inntil et sett av tre parallelle linjer kommer i fokus. Hvis resepten ikke inneholder astigmatisk korreksjon, vil det være en klar, fjerde linje, som danner et kors. Hvis resepten ikke inneholder astigmatisme, vil den fjerde linjen ikke være i fokus.

Rett sentrum av korset, enten alle linjer er i fokus eller ikke, i den midterste ringen av siktet. Den retikkel ser ut som et mål med nummererte ringer og lar deg plassere objektivets optiske sentrum i midten. Når sentrum av korset på linjer ligger i sentrum av sirkelen siktet, nedre linseholderen håndtak som ligger på høyre side av lensometer nær okularet. Dette vil holde linsen på plass.

Merk av linsen med merkeanordningen, som også ligger til høyre for okularet. Beveg håndtaket bort fra deg og ned, noe som vil plassere tre punkter av blekk på linsen. Senteret punkt er det optiske sentrum av linsen. Dette brukes til å beregne PD. Gjenta med den venstre linsen.

Fjern linsen fra lensometer å måle PD. Hvis linsene er allerede i en ramme, lå rammen ned, linsene opp og ved hjelp av en linjal med millimeter, måle senterpunkt fra en linse til senterpunkt i den andre. En gjennomsnittlig PD vil måle mellom 58 og 73 millimeter, men kan variere, ifølge University of Cambridge.