Digidexo.com

Leaving Myke Kontakter i mens du sover

Leaving Myke Kontakter i mens du sover


Mange sovner mens de fortsatt iført sine kontaktlinser og de fleste ikke lider noen syke effekter. Imidlertid kan regelmessig bruker kontaktlinser under søvn forårsake permanent synsskade.

Risiko

Myke kontaktlinser begrense strømmen av oksygen til øyet fordi øyet forsøker å kompensere for begrenset mengde oksygen ved å dyrke nye blodårer i hornhinnen, noe som resulterer i en tilstand som kalles corneal neovaskularisering. I tillegg har folk som går med sine kontakter til sengs på en jevnlig basis har en økt risiko for å utvikle en smertefull øyebetennelse kalt keratitt.

Effekter

Hornhinnen neovascularization kan gjøre det vanskelig eller umulig for brukeren å fortsette å bruke kontaktlinser. Personer med denne tilstanden må bytte til stive gass permeable linser, briller heltid eller gjennomgå laser øye kirurgi. Keratitt er forårsaket av bakterier som vokser under kontaktlinse. Alvorlige infeksjoner føre til synstap.

Forebygging / løsning

Ta kontakt med en optiker og be henne om å forskrive en linse som er trygt for bruk over natten. Ifølge Science Daily, silikon hydrogel linser er fem ganger sikrere for overnatting slitasje enn vanlige hydrogel linser. Mange andre typer myke kontaktlinser er også godkjent for kontinuerlig bruk opp til syv dager.