Digidexo.com

Definisjon av Omega 6

Omega-6 fettsyrer er essensielle næringsstoffer som finnes i maten vi spiser. Sammen med omega-3 fettsyrer, danner de gode fettstoffer som holder våre hjerter og hjerner sunt.

Klassifisering

Omega-6 er flerumettede fettsyrer, eller flerumettede fettsyrer. De er tilsvarende omega-3-fettsyrer med unntak av mindre forskjeller i kjemisk sammensetning. PUFA anses essensielle næringsstoffer, fordi de ikke kan fremstilles av menneskekroppen.

Kilder

Omega-6 fettsyrer kan finnes i nøtter, frø og vegetabilske oljer. Noen 85 til 90 prosent av omega-6-fettsyrer i disse matvarer er i form av linolsyre.

Funksjon

Sammen med omega-3 fettsyrer, omega-6 fettsyrer bidra med hjerte og hjerne helse. Disse flerumettede fettsyrer spiller også en rolle i normal vekst og utvikling.

Anbefalt inntak

The American Heart Association (AHA) anbefaler at folk får 5 til 10 prosent av sine daglige kalorier fra omega-6 fettsyrer. For de fleste tilsvarer dette om lag 12 til 22 gram per dag.

Debatt

I de senere år har forskere diskutert om de ideelle inntak av omega-6 fettsyrer. Til tross for AHA anbefalinger, noen hevder at omega-6 bør spises med måte. Disse forskere anbefaler en diett høyere i omega-3 fettsyrer.