Digidexo.com

Diaré & Nature Cure

En rekke ting kan skade den økologiske balansen i tarmfloraen i kroppen, forårsaker diaré. Noen av de vanligste årsakene er bruk av antibiotika, matforgiftning og stress. Selv om enkelte reseptbelagte medisiner kan kontrollere diaré, det er naturlige måter å gjenopprette intestinal helse.

Probiotika

En årsak til diaré er overvekst av gjær i tykktarmen. Når gode bakteriene blir ødelagt gjennom bruk av antibiotika, gjær, som normalt holder seg i sjakk, får lov til å ta over og vokse ut av kontroll. Blant annet kan dette forårsake mild til alvorlig diaré. Dette kan rettes på ved å erstatte de gode bakteriene med probiotiske kosttilskudd, som kan kjøpes på de fleste stoff butikker.

En annen måte å sette de gode bakteriene tilbake i tykktarmen er å konsumere fermentert mat, som for eksempel surkål og kefir. Å spise yoghurt, som inneholder aktive og levende kulturer, kan også bidra til å gjenopprette tarmfloraen. Acidophilus drikker, som kan kjøpes i helsekostbutikker og enkelte dagligvarebutikker, er en rask måte å få noen gode bakterier tilbake i tarmen.

Rice Water

Forbruk av vann fra kokt ris i er en utmerket måte å erstatte elektrolyttene tapt under et anfall av diaré. Det vil som regel bidra til å få diaré under kontroll samt erstatte tapt væske. Dette kan gjøres ved å sette ekstra vann på hvit ris, slik at det å koke i omtrent 10 minutter. Sil vannet fra risen, slik at den avkjøles. Dette kan være nippet på så mye som tolereres. Et annet middel regelmessig anbefalt av leger, og en som er noen ganger bestilles i sykehus, er Brat kosthold. Denne består av bananer, ris korn, applesauce og toast. Hver komponent har noe i det som motvirker diaré og er også lett fordøyd.

Diett endringer

Med unntak av yoghurt, bør alle melkeprodukter skjæres ut når en person lider av diaré. Meieriet får kroppen til å lage slim og dette kan føre til ytterligere diaré. Selv yoghurt kan ikke tolereres. Når diaré er under kontroll, bør meieri tilsettes langsomt tilbake til dietten.

Fast føde bør unngås for den første dagen eller så, fordi de skattlegge fordøyelsessystemet mer enn væsker. Forbruker supper og klare buljonger er en god idé mens diaré er i full gang.

Fortsatt diaré er ikke bare en plage, men også en helserisiko på grunn av dehydrering. Kroppen er ofte kvitte seg med giftstoffer. Ethvert forsøk på å stoppe diaré bør bare begynne seks til 12 timer etter diaré første gang, slik at kroppen kan kvitte seg med bakteriene som forårsaker diaré i første omgang.