Digidexo.com

Mat som inneholder uløselig fiber

Mat som inneholder uløselig fiber


Temaet for kostfiber har blitt dekket i media mye i løpet av de siste ti årene. Grunnen til alt dette oppmerksomhet er at kostfiber (uløselig og løselig) bidrar prosessen med fordøyelsen. Uløselig fiber bidrar til å opprettholde pH i tykktarmen og for å flytte ting gjennom de små og store tarmen mens løselig fiber linker til fettsyrer og bidrar til at maten tar lengre tid å fordøye. Uløselig fiber er den viktigste av de to. Fordi det bidrar til å flytte ting gjennom tarmen, hindrer uløselig fiber forstoppelse og tykktarmskreft. Spis mat høy i uløselig fiber daglig.

Helkorn

Hele korn er korn som ikke har blitt endret. Mat laget med hvitt mel er ikke fullkorn fordi den sunneste delen av kornet er fjernet, nemlig kli. Korn med mest fiber inkluderer bygg, hel hvete, rug, havre, bokhvete og mais. Når du shopper for mat laget med hele korn, være sikker på ingredienslisten sier ordene "fullkorn _ ____ mel" mot begynnelsen av listen (fyll inn blank med mel type). Beriket mel er vanligvis hvit hvetemel med ekstra vitaminer og mineraler og lite fiber.

Fersk eller frossen frukt

Frukt og bær er en god kilde til uløselige fiber. Du vil vite at en bestemt frukt eller bær er høy i uløselig fiber hvis den har hard hud eller skrelle, hvis kjøttet er trevlet, og hvis det er en pod eller frø til stede. En kort liste over frukt og bær som er høy i uløselig fiber inkluderer jordbær, blåbær, bjørnebær, tyttebær, epler, kirsebær, druer, fersken, plommer, nektariner, appelsiner og grapefrukt. Frisk frukt er allerede delt opp i praktiske porsjonsstørrelser. Spise tre til fem porsjoner med frukt og grønnsaker anbefales som et minimum daglig inntak beløp.

Friske eller frosne grønnsaker

Ferske eller frosne grønnsaker er også en stor kilde til uløselige fiber. Faktisk, de fleste former for plantemateriale er gode kilder til uløselige fiber. Se etter de samme egenskapene i grønnsaker når avgjøre om de inneholder uløselig fiber som med frukt. Noen grønnsaker å laste opp på inkluderer grønne bladgrønnsaker som spinat, grønn eller rød leaf salat og grønnkål, grønne bønner, erter, paprika, aubergine, selleri, løk, brokkoli, blomkål, tomater og agurker. Det finnes enkle måter å legge mer grønnsaker og frukt i kostholdet ditt. Spis siden salater i stedet for pommes frites når du spiser ute. Fyll tallerkenen din halvfull med grønnsaker. Har et stykke frukt til dessert. Snack på frukt og skjære opp grønnsaker i stedet for chips, cookies, kjeks og andre fettrik mat.

Ikke Glem Beans

Bønner, som nyre bønner, marineblå bønner, svarte bønner og Pinto bønner er en god kilde til komplekse karbohydrater, proteiner og ja, fiber. Faktisk, en servering av pinto bønner hadde mer enn dobbelt så mye fiber som en rå oransje og tre ganger fiber av en banan. Bønner er tilgjengelige enten hermetisert eller tørket. Tørre bønner er den beste kilden fordi hermetisert bønner kan være høy i natrium. Men dersom bønnene blir skylt godt før de inngår i tilberedte retter, mye av at natriuminnholdet vaskes bort. Bønner er bra med ethvert måltid.