Digidexo.com

Informasjon om medisinen Imodium

Imodium (loperamid) er en antidiarrheal medisiner som bremser fordøyelsesprosessen slik at tarminnholdet bevege seg saktere gjennom tynntarmen. Dette gjør at mer væske, vitaminer, mineraler og næringsstoffer til å bli absorbert, jevning avføringen.

Indikasjoner

Imodium brukes til å behandle akutt og kronisk diaré og irritabel tarm syndrom hos dem over 2 år gammel. Det er også brukt for personer med ileostomier å redusere mengden av flytende avføring.

Bivirkninger

Bivirkninger er uvanlig, men er munntørrhet, kvalme, flatulens (gass), magekramper og ubehag, svimmelhet, og forstoppelse. Allergiske reaksjoner er sjeldne.

Betraktninger

Avvikle Imodium og kontakt lege hvis du viser ingen bedring i diaré symptomer etter 48 timer, og drikk rikelig med væske for å forebygge forstoppelse og dehydrering.

Advarsel

Ikke ta Imodium hvis du har blodig eller svært vassen diaré, tegn på infeksjon (feber, hodepine, sår hals), ulcerøs kolitt, bakterielle tarminfeksjoner (Escherichia coli, Salmonella, Shigella) eller utslett.

Forebygging

Imodium synes ikke å forårsake fødselsskader, men du bør ta bare med en legens råd hvis du er gravid. Spor av Imodium kan finnes i morsmelk, så ikke ta Imodium hvis du ammer.

Forholdsregler

Svakhet og svimmelhet er vanlig med diaré, så du bør unngå de kjører bilen mens du tar Imodium.