Digidexo.com

Terapeutiske dietter

Mens mange mennesker er fornøyd med å behandle sine kroniske helseproblemer med noe mer enn reseptbelagte medisiner og lege omsorg, er det andre som heller vil ta en mer helhetlig tilnærming til deres trivsel. Dette kan gjøres ved å vedta skreddersydd terapeutiske dietter - eliminering og begrensning dietter som arbeider for å motvirke individuelle forhold.

Terapeutiske dietter Vanligvis

En terapeutisk diett er en spisestrategi skreddersydd for å effektuere et spesifikt resultat. Normalt er terapeutiske dietter brukes til å behandle og forebygge en rekke helsemessige forhold. Imidlertid vil til og med en vekt kontrolldiett anses som "terapeutisk", som det er en modifikasjon av de vanlige spiseatferd er utformet til å produsere et bestemt ønsket resultat.

Terapeutisk Diet Theory

Ideen bak terapeutiske dietter er at du er hva du spiser. Visse matvarer er kjent for å utløse eller hindre visse vilkår, og en terapeutisk diett søker å maksimere denne effekten ved å stable sammen kjente gunstig mat for å oppmuntre ønskede resultater. For eksempel, i henhold til American Institute for Cancer Research, er cruciferous grønnsaker som brokkoli kjent for sine kreft-bekjempelse egenskaper, noe som gjør deres inkludering et must i en terapeutisk diett for å bekjempe kreft.

Eksempel Terapeutisk Diet

Et eksempel terapeutisk diett for å bekjempe kreft er levert av American Cancer Society. I denne dietten, bør du sikte på å livnære seg i stor grad på plantebasert ernæring som frukt, grønnsaker og helkorn mens eschewing kreftfremkallende elementer som overdreven rødt kjøtt forbruk eller overforbruk av mettet fett og transfett. Stikker til magre proteinkilder som sjømat og kylling vil hjelpe deg å minimere risikoen for å utvikle kreft.

Fordeler

Utover bare redusere risikoen for å pådra en bestemt tilstand - eller øke sjansene for å overleve en - terapeutiske dietter kapsle en rekke ekstra fordeler. For eksempel, de er vanligvis dietter som er rike på naturlige matvarer, noe som gjør vekt kontrollere en ekstra bonus. Terapeutiske dietter kan også hjelpe deg med å behandle sykdommer uten å stole for mye på reseptbelagte medisiner, som kan komme med uønskede komplikasjoner og mulige bivirkninger.

Betraktninger

Mens antall visstnok terapeutiske dietter på markedet er mange, antall potensielt uredelig dietter overstiger antall vitenskapelig etablerte strategier. Mens Internett florerer med fantasifulle svindel, kan du også finne solid kostholdsråd fra troverdige kilder - finne linker til noen under Referanser. Of course, spør legen din om råd før du adoptere en bestemt handlingsplan.