Digidexo.com

Hva er grønn Avføring et symptom på?

Etter å ha grønn avføring kan være et resultat av hvilken som helst av mange betingelser. Til syvende og fargen på avføringen avgjør hvordan fordøyelseskanalen fungerer og metabolizing mat og hormoner. Green-hued avføring kan være et resultat av sykdom, diett eller stress. Mens det er liten bekymring hvis avføringen er periodisk grønn, bør du oppsøke lege hvis tilstanden blir regelmessig eller kronisk.

Bile metaboliseres

Leveren produserer et hormon kalles galle som brukes til å fordøye fett. Den består av kolesterol, lecitin, pigmenter og salter. Bile lagres i galleblæren og har et grønt pigment. Hvis din fordøyelse er sped opp, kan kroppen din ikke har tid til å forbrenne galle derfor avføringen kan være grønn. Dette kan skje gjennom stress eller sykdom. I hovedsak de raskere avføringen går gjennom systemet, jo mer grønt vil det være.

Diaré

Når du får influensa eller matforgiftning, kan du oppleve en bout med diaré. Når dette skjer, er det ikke uvanlig å ha grønne avføring. Dette gjelder spesielt barn med smittsom diaré. Med diaré fordøyelsesprosessen er sped opp så dramatisk at gallen har ikke tid til å bli brutt ned med gallesalter blir absorbert. Legen din kan forskrive antibiotika, avhengig av hvorvidt sykdommen er bakteriell. Avføringen bør gå tilbake til en normal farge når du føler deg bedre.

Diet

Hva du spiser bestemmer fargen på avføringen. Du kan ha grønn avføring hvis du spiser mye grønne grønnsaker. Disse inkluderer spinat, salat, brokkoli, erter og grønn paprika. Andre matvarer som inneholder grønn konditorfarge kan også føre til grønn avføring. Selv om dette er ofte ikke til stor bekymring og vil lindre seg selv hvis du kutte ned på grønnsakene eller redusere bearbeidet mat, vil du overvåke mat som er høy i jern. Kroppen trenger jern, men har også store problemer med å absorbere for mye jern. Når det står overfor dette dilemmaet det produserer mer galle jernsalter gjør avføringen grønn. Konsultere legen din om eventuelle risikoer dette utgjør for helsen din.

Sykdom

Visse sykdommer hindre riktig absorpsjon i tarmen. Dette hindrer at gallesalter fra å bli absorbert, og de blir deretter utskilt i avføringen gir det et grønt pigment. Sykdommer som kan skape kroniske grønne avføring er Crohns sykdom, kolitt, cøliaki og irritabel tarm syndrom. Det er best å diskutere tilstanden din med legen din om hvordan du kan forbedre din kropp salt absorpsjon. Dårlig fordøyelses helse som følge av disse forhold kan føre til alvorlige ernæringsmangler.

Stress

Stress kan faktisk påvirke fordøyelsesfunksjon og kan fremskynde den opp. Selv om dette ikke kan være en umiddelbar effekt, stress kan føre til å måtte flytte tarmene raskere enn normalt, med avføringen "farger noen ganger også å være unormal. Barn begynner på skolen er ofte plaget med dette, men er ikke alene. Voksne opplever stress kan også finne trangen til å gå på do oftere enn normalt. Når du justere til stress, bør kroppen din tilbake til normal fordøyelsesfunksjon.