Digidexo.com

De ernæringsmessige problemer med syre reflux

Acid reflux sykdom, også kjent som halsbrann, oppstår når magen ryggen opp innholdet i spiserøret, og deretter munnen. Hele magen syrer kan forårsake betennelse i spiserøret, som deretter river ned slimhinnen i halsen og munningen. I tillegg til skader på spiserøret, kan syren tilbakeløp føre til dårlig absorpsjon av næringsstoffer og flere ernæringsmessige problemer. I noen tilfeller kan disse problemene bli styrt med en spesialisert behandlingsplan og endringer i kostholdet.

Betydning

Acid reflux sykdom er en kronisk lidelse som kan starte når som helst. Skader på spiserøret kan gjøre det umulig for pasienten å absorbere viktige næringsstoffer, produsere spytt, eller svelge ordentlig. Dette kan føre til fysiske problemer, inkludert hormonelle ubalanser, ekstreme vekttap på grunn av dårlig næringsopptak, mangel på viktige næringsstoffer og mineraler i kroppen og øker også risikoen for spiserørskreft.

Ernæringsmessige deficiences

Noen av de mest betydningsfulle ernæringsmangler assosiert med syre reflux syndrom inkluderer: mangel på elektrolytter; lave nivåer av sunne bakterier i tarmkanalen; manglende evne til å forbrenne protein; manglende evne til å bryte ned sure matvarer; og dårlig fett metabolisme.

Andre effekter

I tillegg til nærings-mangel, kan lider av syre refluks oppleve flere symptomer i løpet av dagen, inkludert: en brennende følelse i midten av brystet; smerte eller brenning midten av buken; tørr hoste; vanskeligheter med å svelge; astmaanfall og til og med pustevansker etter et måltid. Dette er alle symptomer som peker til acid reflux sykdom og må løses av en lege så snart som mulig.

Behandlinger

Acid reflux sykdom kan behandles med kosten modifikasjoner (se kapittel 5), kirurgi og / eller medisinering. Livsstilsendringer inkluderer iført løstsittende klær; redusere kroppsvekt for å opprettholde en sunn vektområde; spise små, godt balanserte måltider i løpet av dagen; ved hjelp av syrenøytraliserende måte å forbedre fordøyelsen og lindre halsbrann; og eliminere røyking vane. Hvis endringer i livsstil, kosthold modifikasjoner og medisiner ikke virker, kan den lidende trenger å gjennomgå en operasjon. Kirurgi vil bidra til å gjenopprette sunn mage funksjon, og kan bidra til å øke næringsopptak, og dermed redusere risikoen for ernæringsmessige problemer.

Kosthold modifikasjoner

Visse matvarer kan gjøre acid reflux verre. Dette er fordi de inneholder høye nivåer av naturlige syrer, som de acid reflux pasienten ikke kan fordøye eller forbrenne ordentlig. Matvarer som kan gjøre symptomene på acid reflux verre inkluderer sitrusfrukter; hvitløk og løk; krydret mat; koffeinholdige og alkoholholdige drikker; sjokolade og tomat-baserte matvarer. Personer som lider av acid reflux sykdom bør redusere eller eliminere disse matvarer fra kostholdet og spise små, hyppige måltider gjennom dagen for å sikre fullstendig fordøyelse og bedre næringsopptak.