Digidexo.com

Hvorfor trenger jeg krever søtsaker hele tiden?

Hvorfor trenger jeg krever søtsaker hele tiden?


Når kroppen sender ut en melding til hjernen krevende en viss mat, det skaper et sug. Disse cravings er mer betydningsfulle enn bare "Jeg vil ha en candy bar." I mange tilfeller, suget er et signal om at et organ er på utkikk etter et bestemt næringsstoff, eller signalet fra et biokjemisk ubalanse.

Ernæringsrelaterte Cravings

Cravings utstilt av gravide kvinner er det mest kjente eksempelet av nærings-cravings. Legemet sender en melding til hjernen krever en bestemt mat som inneholder et bestemt næringsstoff. For eksempel: gravide kvinner kan kreve dill pickles eller sjokolade. Pickles er høy i kalium, mens enkelte sjokolade er også høy i kalium samt caloric makt. Kalium er en sentral byggesten av blodceller.

Hormonell ubalanse

Når hormonene er ute av balanse, kroppen ønsker mat som vil skape en biokjemisk reaksjon bringe hormoner tilbake i likevekt. Lave nivåer av serotonin skape en følelsesmessig lav. Enkle karbohydrater og sukker raskt lage et utbrudd av serotonin. Dermed craves kroppen karbohydrater når under stress eller føler seg følelsesmessig lav.

Insulinnivået

Ettermiddagen snack craving er oftest assosiert med et fall i blodsukkeret. Den typiske arbeidstaker lunsj har blitt betydelig fordøyd av 15:00, og dermed kroppen ser for matvarer som vil øke insulinnivået.

Adrenal Fatigue

Høyt stress over lang tid skaper en betydelig etterspørsel på en kroppens adrenalin skapelse, forårsaker binyretretthet. Legemet deretter krever større mengder av sukker, karbohydrater, koffein og andre raske energiproduserende forbindelser. Populariteten av energidrikker kan tyde på dette er en voksende tilstand i befolkningen.

Medisinske tilstander

I kategorien av mer alvorlige forhold, kan kroniske cravings være tegn på en underliggende medisinsk tilstand som kan kreve medisinsk behandling. Hvis en craving ikke avtar med helse eller kosttilskudd justeringer, kan legehjelp være nødvendig. For eksempel, kan diabetes føre til en betydelig sug etter karbohydrater. I dette tilfellet ville en legens diagnose og råd være gunstig.